27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.05.2024 08:50 | Son Güncelleme: 16.05.2024 10:37

Erdoğan, 36. turda adaylıktan çekilen Şentürk'ü Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na seçti

Yargıtay'da 36 tur süren başkanlık düğümünün çözülmesi sonrası adaylıktan çekilen 3. Daire Başkanı Muhsin Şentürk, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na seçildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
Erdoğan, 36. turda adaylıktan çekilen Şentürk'ü Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na seçti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 36. tur seçimde yeni başkanın belirlenebildiği Yargıtay'da Cumhuriyet Başsavcısı'nı seçti. Resmi Gazete'de Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, aylar süren seçim krizinin ardından 36. tur öncesi adaylıktan çekilen 3. Daire Başkanı Muhsin Şentürk, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı seçildi.

Kararda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasanın 154'üncü ve 2797 sayılı Yargıtay Kanununun 30 ve 32. maddeleri gereğince, Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca gösterilen adaylar arasından Şentürk'ü seçtiği ifade edildi.

Daha fazla bilgi

Muhsin Şentürk, Anayasa Mahkemesi'nin, TİP'ten Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararını uygulamayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin başkanıydı.

Muhsin Şentürk kimdir? 

Muhsin Şentürk, 1968 yılında Ankara'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanarak bu alanda eğitim aldı. Mezuniyetinin ardından hakim adayı olarak mesleğe başladı. Meslek hayatında çeşitli görevlerde bulunan Muhsin Şentürk; sırasıyla Kars Susuz ve Sivas Koyulhisar Cumhuriyet Savcılığı görevlerini üstlendi.

Daha sonra Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nde tetkik hakimi olarak görev yaptı. Ardından Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevine atandı. Yargıtay'daki kariyeri boyunca önemli görevlerde bulunan Muhsin Şentürk, aynı zamanda dairede en kıdemli üye olarak başkanvekilliği görevini de üstlendi. 2012 yılında Yargıtay üyeliğine seçildi. Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılan başkanlık seçimlerinde aday olan Şentürk 36. turda yarıştan çekildi.