05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.01.2024 13:36 | Son Güncelleme: 24.01.2024 13:53

Erdoğan MB kriziyle ilgili sessizliğini bozdu: Takoz olmayı misyon edinenler yine ortalığa döküldü

Cumhurbaşkanı isim vermeden Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ailesiyle ilgili iddialar hakkında konuştu. Erdoğan "Akla ziyan dedikodularla ekonomimizde binbir güçlükle temin ettiğimiz güven ve istikrar iklimini bozacak kampanyalar başlatıyorlar" dedi
Erdoğan MB kriziyle ilgili sessizliğini bozdu: Takoz olmayı misyon edinenler yine ortalığa döküldü

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da AK Parti Ankara ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Erdoğan toplantıda isim vermeden Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ailesiyle ile ilgili iddialar hakkında ilk kez konuştu. Erdoğan konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Takoz olmayı misyon edinenler yine ortalığa döküldüler"

  • Muhalefetin nelerle meşgul olduğunu eminim sizler de takip ediyorsunuz. Türkiye ne zaman derlenip toparlansa, ne zaman yeni bir atılımın eşiğine gelse, ne zaman gururlanacak işler yapsa bunlar hemen rahatsız oluyor.
  • Gezi Olaylarından beri ülkenin attığı her hayırlı adıma takoz olmayı misyon edinenler son dönemde yine ortalığa döküldüler.
  • Mesela Merkez Bankası rezervlerimiz 145,5 milyar dolarla rekor mu kırdı bunlar hemen harekete geçiyor. Akla ziyan dedikodularla ekonomimizde binbir güçlükle temin ettiğimiz güven ve istikrar iklimini bozacak kampanyalar başlatıyorlar.
  • Uzaya astronot gönderip bu alanda tarihi bir adım mı attık? Bunları adeta afakanlar basıyor. Projenin mahiyetinden maliyetine kadar bir sürü deli saçması iddia ile yapılan bu güzel işi değersizleştirmenin peşine düşüyorlar. Savunma sanayiimiz gurur verici başarılarıyla ülkemizin gücüne güç mü kattı?
  • Bunların başından aşağı kaynar sular dökülüyor. Milli çıkarlarımız bakımından böylesine kritik bir hususta dahi yalan yanlış ithamlarla kafaları karıştırmaya çalışmaktan geri durmuyorlar.
  • Ey muhalefet ne yaparsanız yapın uzaya füzeler gitmeye devam edecek. Uçak gemilerimizin inşası devam edecek. Denizlere fırkateynlerimiz sürekli olarak inecek. Çünkü biz karada, denizde, havada bütün her yerde inşallah savunma sanayiimizde gövde gösterimizi devam ettireceğiz.