27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.05.2024 08:45 | Son Güncelleme: 15.05.2024 08:51

Erdoğan MİT Başkanı Kalın ve Bakan Tunç'u kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanı Tunç ve MİT Başkanı Kalın ile gece saatlerinde Külliye'de görüştü. Toplantının gündeminde Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki Ayhan Bora Kaplan soruşturması olduğu iddia edildi. Erdoğan'ın bugün 12.00'deki grup toplantısında konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u dün geç saatlerde Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne çağırdı. Gece yarısı yapılan kritik zirvenin gündeminde, Ayhan Bora Kaplan soruşturması nedeniyle Ankara emniyetinde açığa alınan polis müdürlerine ilişkin soruşturma olduğu öne sürüldü. Erdoğan'ın Kalın ve Tunç ile yaptığı toplantının ardından AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalar yapması beklendiği de iddia edildi.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturmada adı geçen ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan 3 emniyet müdürünün evlerinde arama yapılmıştı. Yaşanan bu gelişme sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı açıklamada, bu durumun birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo olduğunu belirterek, "17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin" demişti.