20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.09.2024 19:24 | Son Güncelleme: 02.09.2024 19:36

Erdoğan'dan Dilruba tepkisi: Millete hakaret edenleri kahramanlaştıranları millet asla affetmez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan X hesabında yaptığı paylaşımda Özgür Özel'in Dilruba Kayserilioğlu'nu 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılış töreninde ağırlamasına isim vermeden tepki gösterdi. Erdoğan, "Millete hakaret edenleri kahramanlaştıranları millet asla affetmez" sözlerini kaydetti
Erdoğan'dan Dilruba tepkisi: Millete hakaret edenleri kahramanlaştıranları millet asla affetmez

İzmir'de sosyal medya platformu Instagram'a getirilen erişim engelini eleştirdiği sokak röportajının ardından tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'nun tahliye edilmesi sonrası 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'na CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in konuğu olarak katıldı. Kayserilioğlu'nun protokolde ağırlanmasına tepki gösteren AK Parti kurmaylarının ardından bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan, X hesabından tepkisini gösterdi.

Erdoğan, şu sözleri kaydetti:

"Son günlerde altı harlanan nefret ve kavga siyasetinin ne demokrasimize ne de milletimize hiçbir fayda sağlamadığını artık herkesin görmesi, kabullenmesi ve buna göre siyaset üretmesi gerekiyor. Millete hakaret edenleri kahramanlaştıranları millet asla affetmez. Türkiye’yle ilgili karanlık senaryolara bilerek veya bilmeyerek figüranlık yapanları bu necip millet hiçbir zaman affetmez. Bölgemizi çepeçevre saran istikrarsızlık ve çatışma iklimi ortadadır.

Siyaset başta olmak üzere her alanda nezakete, iş birliğine, diyaloğa çok fazla ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz. Gerilimi körükleyen, kutuplaştırmayı derinleştiren, 85 milyonun fertleri arasına nifak duvarları ören her türlü yaklaşımı reddediyoruz. İnşallah biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz"