18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.12.2023 22:17 | Son Güncelleme: 30.12.2023 23:02

Erdoğan'dan Süper Kupa krizine ilişkin ilk yorum: Provokasyon malzemesi yapılmasına müsaade etmeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Kupa'nın iptali ve sonrasında yaşananlar için "Sporun günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesi yanlış. Muhalefet partilerinin yaptığı açıklamalar istismar siyasetinin yeni örnekleri. Olayın provokasyon malzemesi yapılmasına müsaade edemeyiz" yorumunu yaptı
Erdoğan'dan Süper Kupa krizine ilişkin ilk yorum: Provokasyon malzemesi yapılmasına müsaade etmeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Süper Kupa finali öncesi yaşanan kriz ve maçın iptaline ilişkin ilk kez konuştu. Erdoğan, "Olayın mecrasından çıkarılarak şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına müsaade edemeyiz" dedi. 

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri programında konuşan Erdoğan şunları söyledi: "Biz futbol başta olmak üzere Türk sporunun tartışmalarla değil başarılarla gündeme gelmesini arzu ediyoruz. Hangi sebeple olursa olsun sporun günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır, hatalıdır, sporumuza hiçbir faydası yoktur. Dün geceden itibaren muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni örnekleri olarak görüyoruz. Düne kadar 'Siz Atatürk'ün askeri değil itlerisiniz' diyenlerle kol kola yürüyenlerin bugün söylediklerinin nazarımızda hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Türkiye'nin ve Türk milletinin onurunu, haysiyetini, şerefini bizim nasıl savunduğumuzu CHP bilmese de tüm dünya çok iyi biliyor. Cumhuriyet 85 milyonun ortak değeridir, Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir. CHP şürekası ders vermeyi bıraksın. Dünkü olayın mecrasından çıkarılarak şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına müsaade edemeyiz. Hangi adım atılması gerekiyorsa onu yapmaktan çekinmedik, çekinmeyiz. 20 yılım futbolla geçti, bunlar gibi tribünden izlemedim. Dünkü hadiseden dolayı futbolseverlere ve spor camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tüm kulüplerimizden sporun barışı, dayanışmayı, iş birliğini temsil eden fair play ruhuna samimiyetle sahip çıkmalarını bekliyorum."