13 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.04.2023 22:26 | Son Güncelleme: 27.04.2023 08:59

Erdoğan'ın sağlık durumu hakkında üst üste açıklamalar

Salı akşamı canlı yayında rahatsızlanan ve dün evde dinlenen Erdoğan'ın bugünkü programları da iptal edildi. Midesini üşüttüğü açıklanan Cumhurbaşkanı'nın sağlık durumu hakkındaki iddialar üzerine İletişim Başkanlığı, Fahrettin Altun ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik duruma açıklık getirdi
Erdoğan'ın sağlık durumu hakkında üst üste açıklamalar

Canlı yayında rahatsızlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Akkuyu Nükleer Güç Santrali açılışına online katılacak. Erdoğan'ın bu hafta gerçekleşecek Mersin ve Osmaniye mitinglerinin de iptal edildiği belirtildi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, sosyal paylaşım platformu Twitter'dan yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Akkuyu Nükleer Güç Santrali açılışına online katılacağını duyurdu.

İletişim Başkanlığı'ndan açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kalp krizi geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı" yönündeki iddiaların doğru olmadığını açıkladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kalp krizi geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı yönündeki iddialar doğru değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bugün düzenlenecek 'Akkuyu Nükleer Santrali İlk Yakıt Yükleme' törenine canlı bağlantı marifetiyle katılacaktır" ifadelerine yer verildi.

'Cumhurbaşkanımız görevinin başında'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlığıyla ilgili bazı yabancı basın yayın organlarında "ahlaksızca yalan haber yapıldığını" belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız görevinin başındadır" ifadesini kullandı.

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlığı hakkında ortaya atılan "mesnetsiz iddiaları" kesin olarak reddederek, Erdoğan'ın yarın yapılacak nükleer santral açılışına video konferans marifetiyle katılacağını söyledi.

Altun "Ne kadar dezenformasyon yaparlarsa yapsınlar Türk milletinin liderinin yanında olduğu ve Erdoğan ve AK Parti'nin 14 Mayıs seçimlerinden zaferle ayrılacağı gerçeğini değiştiremeyecekler" ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

Recep Tayyip Erdoğan, Salı akşamı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kanal 7 ve Ülke TV'nin ortak yayınına katıldı. Yaklaşık 1,5 saat gecikmeli olarak saat 23.30’da başlayan programda Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulunurken yayın birden kesildi. O sırada soru soran Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, rejiye Reklam dedi ve ayağa kalkmaya çalıştı. Kameralar Erdoğan'ı göstermeden program birden kesildi.

Program yaklaşık 20 dakikalık aranın ardından kaldığı yerden devam ederken Erdoğan, bir rahatsızlık geçirdiğini belirtti. Yaşadığı rahatsızlıkla ilgili açıklama yapan Erdoğan "Yoğun kampanya çalışmaları vardı. Bu kampanya çalışmaları sebebiyle de midemi ciddi manada üşütmüşüm. Bir ara programı iptal etsek diye ciddi manada düşündüm. Dedim ki artık 'söz verdik gideceğiz.' Tabii bu yoğun mesai içinde bizde zaman zaman böylesi durumlarla karşılaşıyoruz. Sizlerden ve seyircilerimizden helallik diliyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından program sonlandırıldı.