28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.09.2023 09:11 | Son Güncelleme: 06.09.2023 20:00

Filenin Sultanları'na Türk hava sahasına girişlerinde özel karşılama

Avrupa şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı dün Türkiye'ye döndü. Filenin Sultanları Türk hava sahasına girdikleri anda Hava Trafik Kontrolörleri tarafından tebrik anonsuyla karşılandı
Filenin Sultanları'na Türk hava sahasına girişlerinde özel karşılama

2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Türkiye'de gurur ve coşkuyla karşılandı. Dün yurda dönen Filenin Sultanları, hem uçakta hem havalimanın da tebrik yağmuruna tutuldu. 

Millilerin içinde bulunduğu uçak Türk hava sahasına girdiği anda Ankara Hava Trafik Kontrolörleri bir anonsta bulunmak için pilottan rica etti. Filenin Sultanları için okunan mesajda, "Türkiye Cumhuriyeti Kadın Milli Voleybol Takımımız Türk hava sahasına, vatanınıza hoş geldiniz. Tarifsiz özveriniz ve benzersiz başarınızla göğsümüzü bir kez daha kabarttınız. Atatürk'ün açtığı yolda Türk kadınının neler yapabildiğini bizlere bir kez daha gösterdiğiniz için size müteşekkiriz. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Türkiye Hava Trafik Kontrol Merkezi'nde çalışan Ankara Hava Kontrolörleri olarak sizleri saygıyla selamlıyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun" ifadeleri kullanıldı. 

Milliler İstanbul'a geldiklerinde de yine uçakta benzer bir mesaj paylaşılarak İstanbul Hava Kontrolöleri tarafından da tebrik edildiler. O anların videosunu da Türkiye Hava Trafik Kontrolöleri Derneği paylaştı.

Voleybolda Avrupa Şampiyonu olduğumuz maçı birlikte izleyen 20 bin kişinin coşkusu