17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.12.2023 17:10 | Son Güncelleme: 18.12.2023 17:16

Gazeteci Bilal Çetin yaşamını yitirdi

Ankara basınının önemli isimlerinden gazeteci Bilal Çetin 65 yaşında hayatını kaybetti
Gazeteci Bilal Çetin yaşamını yitirdi

Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl, Radikal, Sabah ve son olarak Vatan gazetesinde muhabirlik, köşe yazarlığı ve Ankara temsilciliği yapan Bilal Çetin, yaşamını yitirdi. 2011 yılında kurumsal hayata veda eden Çetin bir süredir İstanbul'daki Koç Üniversitesi Hastanesi'nde kanser tedavisi görüyordu.

Bilal Çetin kimdir?

1958'de İzmir Bergama'da doğan Çetin, Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu mezunuydu. Mesleğe 1979'da Türk Haberler Ajansı'nda başladı; ilk yıllarında Rapor, Yeni Asır, Dünya ve Cumhuriyet gazetelerinde ekonomi muhabirliği yaptı. Ardından Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl, Radikal ve Sabah gazetelerinde Ankara temsilcisi ve köşe yazarı olarak çalışan Çetin, Vatan gazetesinin kuruluşundan itibaren de 12 yıl boyunca Ankara temsilciliğini üstlendi.

Hayali İhracatın Boyutları - Soygun adlı bir kitabı bulunan Çetin, Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından Başarı Ödülü'ne, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Sedat Simavi Ödülü'ne layık görülmüştü. Gazeteci Semra Çetin ile evli olan Bilal Çetin, bir kız babasıydı.