15 Mayıs 2025, Perşembe
Abone Ol Giriş yap
Haber Giriş: 09.05.2025 21:24 | Son Güncelleme: 09.05.2025 22:40
Makaleyi sesli dinle • 1:35

Hakan Fidan: Anlaşılan örgütün cevabını duymak için bir müddet daha bekleyeceğiz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, terör örgütü PKK'nın 5-7 Mayıs tarihlerinde topladığı kongrede alınan ve henüz açıklanmayan kararlarla ilgili, "Haberlerde bugün ilan edileceği bilgisi geçildi ama anlaşılan bir müddet daha bekleme durumunda olacağız örgütün cevabını duymak için" dedi
Hakan Fidan: Anlaşılan örgütün cevabını duymak için bir müddet daha bekleyeceğiz
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Dışişleri Bakan Hakan Fidan, terör örgütü PKK'nın kongresini topladığını ve çok önemli kararlar alındığını duyurmasını değerlendirdi. Fidan, "Cumhurbaşkanımızın Başbakan olduğu yıllarda hem demokrasiyi ilerletme hem de güvenliği daha iyi noktaya getirme noktasında milli karar mekanizmalarını kullanarak ciddi bir irade ortaya koydu. Bugün itibari ile bakacak olursak örgüt Sayın Bahçeli'nin tarihi çağrısı, Cumhurbaşkanımızın iradesiyle bir cevap vermeyle ilgili kongre süreci geçirdi" ifadelerini kullandı. 

"Haberlerde bugün ilan edileceği bilgisi geçildi ama anlaşılan bir müddet daha bekleme durumunda olacağız örgütün cevabını duymak için" diyen Fidan şöyle devam etti: Burada herkes iyi ve iyimser olmak istiyor ve gerçekten geldiğimiz noktada milli birlik bütünlük demokrasimizin geldiği nokta, insanların istediği imkanlara sahip olmaları, hiçbir ayrımcılığın olmaması meselesi. Türkiye'de terörü çoktan ortadan kaldırmış durumda zaten. 

"Silahların bırakılması tek başına yetmiyor"

Geçen sefer arazideki dinamik şartlar farklıydı. Demokratik duruşumuz, güvenlikle ilgili mesafe avantaj. Silahların bırakılması tek başına yetmiyor. İllegal yapılarını, istihbari yapılarını ortadan kaldırması gerekiyor. Hesap verilebilir bir örgütlenme modelini nasıl ki siyasi partilere STK'lara bu imkan tanınıyor ondan istifadeyle ilerletilmesi gerekiyor. Bu örgüt için de kolay bir karar değil ama örgüt liderinin ortaya koydu tavra karşılık bir cevap verilmesi gerekir. Biz de olumlu bir beklenti içerisindeyiz. Ama olmaması da hayatın sonu değil. Zaten olmaması durumuna göre biz mücadele içerisindeyiz."