27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.10.2023 10:10 | Son Güncelleme: 01.10.2023 16:33

İçişleri Bakanı açıkladı: Ankara'da bombalı saldırı girişimi

Ankara'da İçişleri Bakanlığı'nın Kızılay binası önünde patlama sesi duyuldu, ardından da silah sesleri geldi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, iki teröristin bombalı saldırı eyleminde bulunduğunu açıkladı. Yerlikaya, iki polis memurunun yaralandığını ancak hayati tehlikelerinin bulunmadığını belirtti
İçişleri Bakanı açıkladı: Ankara'da bombalı saldırı girişimi

Ankara'da İçişleri Bakanlığı binası yakınlarında duyulan patlama sesinin ve silah seslerinin ardından emniyet güçleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. TBMM Çankaya kapısına da yakın bir noktada duyulan patlama sesi nedeniyle Atatürk Bulvarı trafiğe kapatıldı. Özel harekat polisleri de olay yerine intikal etti. İtfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerinde bulunuyor. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olaya ilişkin yaptığı açıklamada 2 teröristin bombalı saldırı eyleminde bulunduğunu söyledi. Yerlikaya X hesabından yaptığı paylaşımda, "Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLİNCEYE KADAR MÜCADELEMİZ AMANSIZCA DEVAM EDECEKTİR" ifadelerini kullandı. 

"Hayati tehlikeleri bulunmuyor"

Yerlikaya yaralanan polisler Alim Reis Demirel ve Erkan Karataş hayati tehlikeleri bulunmadığını açıkladı. Yerlikaya, "İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde meydana gelen HAİN TERÖR SALDIRI GİRİŞİMİNDE yaralanan kahraman polislerimiz Alim Reis Demirel ve Erkan Karataş’ın tedavileri devam etmektedir. Çok şükür hayati tehlikeleri bulunmuyor. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. TERÖRLE, ONLARIN İŞ BİRLİKÇİLERİYLE, ZEHİR TACİRLERİYLE, ÇETELERLE, ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEKTİR" dedi.

Bakan Yerlikaya yaptığı basın açıklamasında saldırıya ilişkin şu bilgileri verdi:

  • Kahraman polisimizin kararlılığı, sezgisiyle onlar araçtan iner inmez silahla mukavemette bulunulmuş, bu esnada teröristlerden biri kendini patlamış. Diğeri kendini patlatmaya fırsat bulamadan başından vurulmuş, etkisiz hale getirilmiştir.
  • Biz artık Türkiye yüzyılında terörün en ufak bir etkisinin olmaması için çalışıyoruz. Arkadaşlarımız, Emniyet Genel Müdürümüz, Ankara İl Emniyet Müdürümüz, bütün gayretimizi bu olayın tüm detaylarıyla incelenmesi. Konuyla ilgili adli süreçte başlatıldı.
  • Detaylara ulaştığımız zaman sizlerle paylaşacağız. Herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Yaralanan polis memurlarımıza acil şifalar diliyorum.
  • Pek çok telefon geldi. Genel Başkanlar aradı. Sayın Cumhurbaşkanımız anbean takip ediyor. Göreceksiniz, devletimizin, hükümetimizin ve aziz milletimizin kararlılığıyla terör örgütlerinin hepsinin üstesinden geleceğiz. 
  • Sosyal medya hesaplarından bu görüntüleri paylaşanları uyarıyorum. Lütfen acımızı paylaşsınlar ve yanımızda olduklarını göstersinler. O görüntüleri paylaşanları da bulacağız. Bununla ilgili de soruşturma başlatıldı. Daha sonra detay bilgi vereceğiz, sabırlı olun.

Soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğüne yönelik bombalı saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldığını, olayla ilgili haberlere erişim engeli ve yayın yasağı kararı verildiğini açıkladı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, "1 Ekim 2023 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısına, teröristler tarafından yapılan saldırı nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Gerçekleştirilen saldırı olayına ilişkin olarak Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli ve yayın yasağı kararı verilmiştir" bilgisi verildi.

Adalet Bakanı'ndan açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuya dair yaptığı açıklamada soruşturmanın geniş çaplı şekilde sürdürüleceğini ifade ederek, "İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Yaralı polislerimize acil şifalar diliyorum. Hain saldırı ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal adli soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili görevlendirilen Başsavcıvekili koordinasyonunda soruşturma tüm yönleriyle geniş çaplı şekilde sürdürülecektir. Bu saldırılar Türkiye'nin terörle mücadelesine hiçbir şekilde engel olamayacaktır. Terörle mücadelemiz daha da kararlı bir şekilde devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu. 

Kaynak: AA