27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.10.2023 14:12 | Son Güncelleme: 01.10.2023 15:03

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Teröristlerin 1 Ekim'i seçmesi manidar

TBMM Başkanı Kurtulmu, Meclis Genel Kurulu'nda 28. Dönem 2 . Yasama Yılı için açılış konuşması yaptı. Ankara'da bu sabah gerçekleşen bombalı saldırı girişimine dair açıklama yapan Kurtulmuş, "Hiç şüphesiz bu terör saldırısını ortaya koyanların 1 Ekim gibi bir günü tespit etmiş olmaları manidar" dedi
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Teröristlerin 1 Ekim'i seçmesi manidar

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 28. Dönem 2. Yasama Yılı başladı, Meclis Genel Kurulu toplandı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yaptığı açılış konuşmasına bu sabah Ankara'da gerçekleşen bombalı saldırı girişimine dair açıklamada bulunarak başladı. Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Hiç şüphesiz bu terör saldırısını ortaya koyanların 1 Ekim gibi bir günü tespit etmiş olmaları manidardır, tesadüfi değildir.
  • Türkiye, asla ve asla terörün gündemine teslim olmayacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, asla ve asla terörün gündemine teslim olmayacaktır.
  • Darbe anayasasından kurtulmalıyız. Tüm tarafların sürece aktif katılımını sağlayacağız.
  • Yeni Anayasanın tartışma yeri, doğru zemini şüphesiz TBMM'nin bizatihi kendisidir. Bu tartışmalara Meclisimiz öncülük yapacaktır.

Ayrıntılar geliyor...