27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.10.2023 11:40 | Son Güncelleme: 01.10.2023 13:23

Siyasilerden Ankara'daki bombalı saldırı girişimine tepkiler

Ankara'da İçişleri Bakanlığ'nın Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde bombalı saldırı girişimi gerçekleşti. Siyasiler sosyal medyadan yaptığı açıklamalarla saldırıya tepki gösterdi
Siyasilerden Ankara'daki bombalı saldırı girişimine tepkiler

Ankara'da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulundu, 2 emniyet mensubunun hafif yaralandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğüne yönelik bombalı saldırıya ilişkin soruşturma başlattı. Siyasiler bombalı saldırı girişimine ilişkin ardarda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ankara'daki terör saldırısını lanetledi. Yaralanan polislere acil şifalar dileyen Yılmaz, şunları kaydetti:

Emniyet teşkilatımıza, Ankara halkına ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Uzun yıllardır verdiğimiz mücadeleler neticesinde tesis ettiğimiz huzur ve güven ortamının bozulmasına yönelik hiçbir girişim başarılı olamayacaktır. Terör ve teröristle, huzurumuzu bozmaya çalışan tüm odaklarla amansız mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Teröristleri ve arkalarındaki güçleri bertaraf etmek için kararlı bir şekilde mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin ve kurumlarımızın daima yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Milletimiz ve devletimiz, hain güçlere fırsat vermeyecek, birlik ve beraberlik içinde mücadelesini sürdürecektir. Milletimize ve memleketimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yaptığı paylaşımda, Emniyet Genel Müdürlüğüne yönelik terör saldırısını lanetledi. Fidan, "Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğümüze yönelik hain terör saldırısını lanetliyorum. Bu alçak saldırıda yaralanan kahraman polislerimize acil şifalar diliyor, İçişleri Bakanlığımız personeline ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Terörle mücadelemizi yurt içi ve yurt dışında kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadeleri kullanıldı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara'da İçişleri Bakanlığı önünde gerçekleşen hain terör saldırısında yaralanan kahraman emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum. Terörle mücadelemize kararlılıkla devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Ankara'da İçişleri Bakanlığımız önünde, hain teröristlerce gerçekleştirilen bombalı saldırıda yaralanan kahraman emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum. Terörle mücadelemizde kararlıyız ve sonuna kadar sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, hain saldırıda yaralanan kahraman emniyet mensuplarına Allah'tan acil şifalar dileyerek, "Ülkemizin birliğini beraberliğini hedef alan bu saldırıyı şiddetle lanetliyorum. Biz büyük ve güçlü bir ülkeyiz; teröre, terör odaklarına asla geçit vermeyeceğiz" mesajını paylaştı. 

Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy da mesajında, "Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğümüz önünde teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda yaralanan kahraman polis memurlarımıza acil şifalar diliyorum. Birlik ve beraberliğimizi hedef alan hain saldırılara ve teröre devletimiz hiçbir surette geçit vermeyecektir" ifadesine yer verdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise "İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü önünde alçakça gerçekleştirilen hain terör saldırısında yaralanan kahraman emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum. Terörün her türlüsüyle kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz. Rabb'im ülkemize, devletimize ve milletimize zeval vermesin" ifadesini kullandı. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun," Terörün Türkiye siyasetini dizayn etmesine asla müsaade etmeyecek, terörle mücadelemizi her alanda sürdüreceğiz. Tüm benzeri süreçlerde olduğu gibi bu süreçte de vatandaşlarımızın dezenformasyon faaliyetlerine karşı duyarlı olmalarını, resmi kaynaklardan yapılan bilgilendirmelere itibar etmelerini önemle rica ediyoruz. Medyamızın da konuya ilişkin haber faaliyetlerine sorumluluk bilinci içerisinde devam etmelerinin önemini bir kez daha vurgulamak isteriz. Terörün Türkiye siyasetini dizayn etmesine asla müsaade etmeyecek, terörle mücadelemizi her alanda sürdüreceğiz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bugün sabah Emniyet Genel Müdürlüğümüzü doğrudan hedef alan bombalı terör saldırısını lanetliyorum. Bu hain eylemin failleri olan iki teröristten birisinin kendisini patlattığı, diğerinin de etkisiz hale getirildiği anlaşılmıştır. TBMM’nin yeni yasama yılının açılış gününde teröristlerin alçak ve kanlı teşebbüsleri çok şükür berhava edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devleti toplumsal huzur ve güvenliği sağlama hususunda tavizsizdir. Terör örgütleri ve arkasındaki destekçileri ne yaparlarsa yapsınlar asla emellerine muvaffak olamayacaklardır. Bilinsin ki terörün kökü milli birlik ve dayanışma ruhuyla kazınacaktır. Emniyet Genel Müdürlüğü önünde yaralanan kahraman polislerimize acil şifa temennilerimle birlikte, Türk polis teşkilatına, aziz milletimize ve ülkemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" açıklamasını yaptı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu X hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara’da meydana gelen hain terör saldırısında yaralanan emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum. Terör bir insanlık suçudur. Kimden ve nereden gelirse gelsin ülke olarak hep beraber mücadele edeceğiz, hain emellere asla fırsat vermeyeceğiz! Geçmiş olsun Türkiye’m" ifadelerine yer verdi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ankara Kızılay'da meydana gelen terör saldırısını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Saldırıyı etkisiz hâle getiren kahraman polislerimize yürekten teşekkür ediyor, yaralı polislerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim milletimize tekrarını yaşatmasın..." mesajını paylaştı.  

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Teröre lanet olsun. Ankara'da İçişleri Bakanlığımıza yönelik terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda yaralanan kahraman güvenlik güçlerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim ülkemizi, milletimizi her türlü beladan muhafaza eylesin" ifadelerini kullandı. 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "İçişleri Bakanlığı’na 2 terörist tarafından bombalı ve roketatarlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Teröristler öldürülmüştür. İçişleri Bakanlığımıza geçmiş olsun dileklerimi ifade ederim" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Kızılay'da hain teröristlerin düzenlediği patlamada yaralanan emniyet memurlarımıza acil şifalar diliyorum. İçişleri Bakanlığımız ve Sn. @AliYerlikaya
başta olmak üzere hepimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise X hesabından yaptığı paylaşımda, "Emniyet Teşkilatımıza geçmiş olsun. Teröre hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz" mesajını paylaştı.