19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.09.2024 21:52 | Son Güncelleme: 04.09.2024 00:14

İmamoğlu'ndan 'ahmak' davası yorumu: İstinaf ceza verirse iktidar Yargıtay kararının gününü göremez

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ile 5 yıl siyasi yasak cezası aldığı istinafa taşınan ‘ahmak' davasıyla ilgili, "İstinaf benim hakkımda ceza versin bu iktidar Yargıtay kararının gününü göremez. Bu millet ayağa kalkar" dedi
İmamoğlu'ndan 'ahmak' davası yorumu: İstinaf ceza verirse iktidar Yargıtay kararının gününü göremez

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin 7'nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile iyi bir diyaloğa sahip olduklarını söyledi. SÖZCÜ Televizyonu'nda soruları yanıtlayan İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde ziyarette bulunduğu Kılıçdaroğlu ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Ben Kemal Kılıçdaroğlu'yla kader birliği yapmış bir kişiyim. Biz 2010'dan beri bir kader birliği yaptık. Biz sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile iyi bir diyaloğa sahip olduk ve hep olacağız. Biz her şeye rağmen süreci farklı yerlere evirip çevirseler de birbirine değer veren iki insanız. Ben kendisine çok değer veririm ve 'başımın tacı' cümlem çok samimidir. Onun da bana çok değer verdiğini bilirim."

Kılıçdaroğlu ile ters düştükleri konular olabileceğini dile getiren İmamoğlu, "Özellikle değişim süreci ve sonrasındaki zaman diliminde farklı düşüncelerimiz olmuştur ama bu bizim aramızı bozamaz" diye konuştu. İBB Başkanı, görüşmenin içeriği hakkında ise, "16 yıldır siyasette kader birliği yapanlar bir araya geldiklerinde elbette ki siyaseti, CHP'de olanları konuşur" dedi. 

İmamoğlu, kendisine 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ile 5 yıl siyasi yasak cezası verilen ve istinafa taşınan davayla ilgili ise şunları söyledi: "Burada bile heyet değişiklikleri yaşandı, bu süreç içerisinde. Duyuyoruz ki herkes gergin. Ben de diyorum ki Allah aşkına ceza mı vereceksiniz, hemen verin. Buradan söylüyorum; bu millet öyle bir ceza keser ki... Hemen istinaf karar versin, hemen. Ceza mı keseceksiniz, verin. Ya adalet bekliyoruz biz. Bu saçmasapan davayla cumhuriyeti, demokrasiyi niye zedeliyorsunuz? Bir ceza vererek bu ülkenin yurt dışında olan itibarsız yüzünü daha da itibarsız hale getireceksiniz. Ekonomi berbat, ekonomiyle ilgili yarattığınız güvensizliği daha da derinleştireceksiniz. Kim kazanacak? Bu mahkemede ceza verip de milletin cebine para girecekse, ekonomi düzelecekse biz cezaya razı olalım. Böyle bir şey olabilir mi! Müthiş bir yargısal taciz yaşatıyorlar. Ama söylüyorum; istinaf hemen karar versin. Ceza mı verecek, hemen versin. Zan altında bırakmayın yargıyı, bir an önce kararınızı verin kardeşim."

"İktidar her türlü olumsuzluğun mesulüdür"

"Her türlü duyum geliyor. Ben her şeye rağmen yargıya güvenmek istiyorum" diyen İBB Başkanı şöyle devam etti: "Efendim yazılar da yazılıyor, hükümetin de hoşuna gitmez falan... Bu taciz değil de ne Allah aşkına! Burada diyorum ki, iddiamı söylüyorum, istinaf benim hakkımda ceza versin, bu iktidar Yargıtay'ın karar gününü göremez. Bu millet ayağa kalkar. Buradan iddiayla söylüyorum. Bu milletin iradesine karşı yargıya bir müdahale yapan aklın... İstinaf olumsuz bir karar versin, bu iktidar Yargıtay'daki kararın sonucunu göremeden gider. Bin tane hukukçuya sorsanız bir tanesi ahmak diye bir kelimeden ceza kesmez. Kaldı ki ahmak kime denmiş, o belli. Bilirkişi raporu belli, yapılan hamleler belli. Buradan dava üretiyorsun, ayıp. Bunu kendine reva gören iktidar bu işin mesulüdür. Her türlü olumsuzluğun mesulüdür. İktidarın bütün sorumluları mesulüdür. Onun için ben diyorum ki hodri meydan. Ceza mı keseceksiniz, buyurun kesin. Size söz, bu millet ayağa kalkar, bu millet size Yargıtay karar verene kadar o süreyi göstermez, evinize yollar. Bu kadar net."

'Ahmak' davası 

İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, İmamoğlu'nun 2019 yerel seçimleri sürecinde bazı YSK üyelerine "ahmak" dediği iddiasıyla açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 5 yıl siyasi yasak cezası vermiş, karar istinaf mahkemesine taşınmıştı.