19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.04.2024 22:01 | Son Güncelleme: 25.04.2024 22:12

İmamoğlu'nun siyasi yasak istemiyle yargılandığı dava 31 Mayıs'a ertelendi

İBB Başkanı İmamoğlu'nun 3 yıldan 7 yıla kadar hapis ve siyasi yasak istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Sayıştay denetçilerinin hazırladığı ve dava dosyasına giren bilirkişi raporunda hukuka aykırı bir durumun olmadığı tespiti yer aldı. Dava 31 Mayıs'a ertelendi
İmamoğlu'nun siyasi yasak istemiyle yargılandığı dava 31 Mayıs'a ertelendi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemindeki bir ihale nedeniyle 3 yıldan 7 yıla kadar hapis ve siyasi yasak istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşması Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma arasında adliyeye giderek ifade veren İmamoğlu suçlamaları reddetti.

Sayıştay raporu: Hukuka aykırı bir durum yok

Sayıştay denetçilerinden istenen bilirkişi raporu da bugünkü duruşmada dava dosyasına girdi. Raporda, dava konusu olan süreçte hukuka aykırı bir durumun bulunmadığı tespitine yer verildi. İmamoğlu’nun avukatı da Sayıştay raporuna katıldığını söyledi. Savcılık ise akademisyenlerden oluşan bir heyetle yeni bir bilirkişi raporunun oluşturulmasını talep etti. Mahkeme heyeti davayı 31 Mayıs Perşembe günüe erteledi.