İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından İstanbul'da 23 Mart Pazar gününe kadar tüm toplantı ver gösteriler İstanbul Valiliği tarafından yasaklanmıştı. İstanbul'un ardından Ankara ve İzmir'de de eylem yasağı kararı uygulanmaya başladı. Karar 25 Mart Salı gününe kadar geçerli olacak.
İstanbul Valiliği daha önce provokatif eylemler olabileceği gerekçesiyle 19-23 Mart tarihleri arasında toplantı, gösteri ve basın açıklaması yasağı getirmişti. Polisin Fatih'te İstanbul Emniyet Müdürlüğü çevresindeki önlemleri sürüyor.
İstanbul'da yasaklar kapsamında Taksim Meydanı bariyerlerle çevrildi. CHP'nin buluşma çağısı yaptığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası önünde de polis nöbet tutuyor. Vezneciler-Fatih arasındaki yollar kontrollü şekilde trafiğe açılıyor. Birçok noktada daraltma uygulanıyor. M2 metro hattının Taksim ve M1 metro hattının Emniyet-Fatih istasyonları da kapatıldı.
İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapalı
İstanbul'da trafiğe kapalı yollar ise şöyle:
- Fevzipaşa Caddesi ve bu caddeye çıkan bütün yollar
- Macar Kardeşler Caddesi ve bu caddeye çıkan bütün yollar
- 15 Temmuz Şehitler Caddesi ve bu caddeye çıkan bütün yollar
- Şehzadebaşı Caddesi ve bu caddeye çıkan bütün yollar
- Vezneciler Caddesi ve bu caddeye çıkan bütün yollar
- Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesi ve bu caddeye çıkan bütün yollar
- Atatürk Bulvarı ve bu caddeye çıkan bütün yollar
- Sahil Kennedy Caddesi (Samatya-Sirkeci Arası) ve bu caddeye çıkan bütün yollar
- Reşadiye Caddesi ve bu caddeye çıkan bütün yollar
Alternatif olarak kullanılabilecek yollar ise şöyle:
10.Yıl Caddesi
Namık Kemal Caddesi
Sahil Kennedy Caddesi
E-5 D100 Karayolu
Ankara'da da durum benzer
Ankara Valiliği, 25 Mart'a kadar gösterilerin yasaklandığı duyurdu. Metro kısıtlamasına gidilen başkentte ODTÜ, MTA, Beytepe ve BİLKENT ODTÜ metro durakları kapatıldı. ODTÜ önündeki otobüs duraklarından yolcu alınmayacağı duyuruldu.
İzmir Valiliği de 21-25 Mart tarihleri arasında her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü ve basın açıklamasının yasaklandığını kaydetti.