05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.09.2023 08:51 | Son Güncelleme: 07.09.2023 08:57

İstanbul, Ankara ve İzmir'de sağanak alarmı

Meteoroloji 11 şehir için sarı kodlu uyarıda bulundu. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok kentte sağanak yağış etkili olacak. Yağışların, İç Ege, Balıkesir, Eskişehir, Rize ve Artvin çevreleri, Çanakkale ve Trabzon'un doğusu ile Bursa'nın güneyinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor
İstanbul, Ankara ve İzmir'de sağanak alarmı

Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece'de geçen günlerde etkili olan sağanağın ardından İstanbul için yeni uyarı geldi. Megakent'te, sabah ve öğle saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 7 Eylül'e ilişkin yayımladığı hava durumu raporuna göre, 11 il için de sarı kodlu alarm verildi.

Sarı kodlu uyarı yapılan iller şöyle sıralandı: Afyonkarahisar, Rize, Artvin, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Uşak, Bursa, Eskişehir, Manisa ve Trabzon. Öte yandan yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Eskişehir, Bolu, Düzce, Sinop ve Artvin çevreleri ile Ankara’nın kuzeybatı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

Yağışların, İç Ege, Balıkesir, Eskişehir, Rize ve Artvin çevreleri, Çanakkale ve Trabzon'un doğusu ile Bursa'nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden; sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.  Rüzgarın; Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.