26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.06.2022 14:05 | Son Güncelleme: 05.06.2022 14:10

İstanbul Boğazı'nda çöp toplama etkinliği

Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikle İstanbul Boğazı'na giren dalgıçlar, deniz dibindeki çöpleri çıkardı
İstanbul Boğazı'nda çöp toplama etkinliği

Üsküdar Belediyesince Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte denizdeki çöpler toplandı. Kuzguncuk Üryanizade Ahmet Efendi Cami yanındaki parkta düzenlenen etkinlikte, İstanbul Boğazı'na giren dalgıçlar deniz dibindeki çöpleri çıkarırken, çocuklar da botlar ve kanolarla su yüzeyinde temizlik yaptı. 

Denizden çıkarılan otomobil lastiği, plastik ve cam şişeler, oyuncaklar ve inşaat malzemelerinin yer aldığı çöpler, etkinlik alanında sergilendi. Etkinlikte ayrıca cam ambalajlardan yapılan geri dönüşüm ve kullanılmış bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararların anlatıldığı stantlar kurulurken, öğrenciler tarafından hazırlanan resim ve geri dönüşüm sergisi açıldı. 

Deniz kirliliği farkındalığını arttırmak için hazırlanan atık tezgahı sergisi, atık kumaşlardan hazırlanan dikiş atölyesi ve sergi ile küresel ısınma ve iklim değişikliği konularının ele alındığı sergi de etkinlik alanında yer aldı. Etkinlikte, öğrencilerin çevre konulu şarkı ve şiir gösterilerinin yanı sıra boyama atölyesi çalışmaları yapıldı.

Kaynak: AA