03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.11.2023 09:59 | Son Güncelleme: 13.11.2023 10:32

İstanbul için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış ve rüzgar etkili olacak

İstanbul'da bugün beklenen kuvvetli yağış ve akşam saatlerinden itibaren etkili olacak kuvvetli rüzgar nedeniyle nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulunuldu
İstanbul için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış ve rüzgar etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğüİstanbul il genelinde gün boyu yağışlı sistem etkili olacağını duyurdu. Sağanak ve gök gürültülü sağanak ile birlikte akşam saatlerinden itibaren de rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Hava sıcaklıkları, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyrederken İstanbul'da bugün beklenen günün en yüksek sıcaklık değeri 17-18 derece civarı olacak.

12 ilde daha sarı kod verildi

Meteoroloji, yurdun batısındaki 13 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Buna göre Marmara Bölgesi'nde İstanbul'un yanı sıra; Kocaeli, Tekirdağ, Sakarya, Yalova, Bursa, Çanakkale ve Balıkesir'de yerel kuvvetli sağanak bekleniyor. Ege Bölgesi'nde İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla ile Akdeniz Bölgesi'nde Antalya'da da yerel şiddetli yağmur uyarısı yapıldı. Yetkililer yağışların yerel kuvvetli olmasından dolayı sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.

Sarı kod nedir?

Hava olaylarının risklerini tanımlamak için kullanılan kodlardan sarı kod; Ulaşımda aksama, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmelere karşı dikkatli olunması gerektiği anlamına geliyor.