03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.11.2023 10:17 | Son Güncelleme: 16.11.2023 10:26

İstanbul'a hafta sonu kış geliyor: Pazar günü 8 derece birden düşecek

Sağanak yağış bugün 13 şehirde etkili olacak, cuma günü yağışlar büyük ölçüde etkisini yitirecek. Cumartesi başlayacak yeni yağışlı ve serin hava dalgasıyla birlikte sıcaklıklar İstanbul'da pazar günü 8 derece birden düşecek
İstanbul'a hafta sonu kış geliyor: Pazar günü 8 derece birden düşecek

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da gece saatlerinde başlayan yağmur sabaha karşı etkisini artırdı. Bugün Türkiye genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bursa, Osmaniye, Ordu, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman çevreleri ile Hatay kıyılarında yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıkları yurdun kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle güneyli, Marmara ve Karadeniz’de kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) esecek.

İstanbul hafta sonu donacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük hava durumu rapora göre İstanbul'da yağış yarın duracak, hafta sonu yeniden etkili olacak. Pazar günü sıcaklıkların 8 derece birden düşmesi beklenirken İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de karla karışık yağmur bekleniyor.