21 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Giriş: 29.06.2024 18:00 | Son Güncelleme: 30.06.2024 01:13

İzmir'de alevlerle mücadele

Bakan Yumaklı, Torbalı, Çeşme ve Susurluk'taki yangınların enerjilerinin düşürüldüğünü, Menderes'teki yangının henüz kontrol altında olmadığını, Selçuk'ta da iki bölgede yoğun şekilde müdahalenin devam ettiğini açıkladı. Menderes ve Selçuk'taki yangınlarda yaklaşık 500 hektar alan etkilendi
Kaynak: AA
İzmir'de alevlerle mücadele - Resim: 6

Alevlerin yakınında bulunan Çamönü Mahallesi tahliye edildi. Jandarma ekipleri, anonslarla vatandaşların hızlı hareket etmesini istedi. Bazı belediye ekiplerinin, sahipsiz hayvanlara yönelik çalışma yaptığı görüldü.

İzmir'de alevlerle mücadele - Resim: 7

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İzmir'de devam eden yangın söndürme çalışmalarına destek için Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 3 adet Couger tipi helikopter ile 2 adet CH-47 tipi helikopter görevlendirildi" ifadesi kullanıldı.

İzmir'de alevlerle mücadele - Resim: 8

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek de yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: "Öğle saatlerinde çıkan ve Değirmendere, Çamönü, Ataköy mahallelerimizi etkileyen yangına karşı belediye ekiplerimizin de desteğiyle Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ediyor. İnşallah en kısa sürede bu felaket sona erer. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun."

İzmir'de alevlerle mücadele - Resim: 9

İzmir'in Çeşme ilçesi kırsal Germiyan Mahallesi yakınlarındaki makilikte, saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede rüzgarın da etkisiyle yayıldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye 1 uçak, 1 helikopterle havadan, 7 arazöz, 1 su ikmal aracı ve orman işçileri sevk edildi.

Haberin detayı için tıklayınız