24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.09.2022 21:36 | Son Güncelleme: 09.09.2022 22:58

İzmir'de işgalden kurtuluşun 100. yılı kutlanıyor: Tarkan sahneye çıktı

İzmir'in işgalden kurtuluşunun 100. yıl dönümü kutlamaları İzmir'de coşkuyla başladı. Tarkan sahneye çıktı. İşte kutlamadan öne çıkanlar...
İzmir'de işgalden kurtuluşun 100. yılı kutlanıyor: Tarkan sahneye çıktı

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı kutlanıyor. 

Yüzbinlerin beklediği Tarkan, sahneye çıktı. Megastar, açılışı 'Yolla' şarkısıyla yaptı. Tarkan konserinin bir bölümü, YouTube'dan canlı yayınlandı.

Sanatçı Tarkan'ın konserinin hemen öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşma yaptı. Kutlamalarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bulunuyor. 

Soyer: Yeryüzünün gördüğü en büyük yürüyüş başladı

Soyer konuşmasında, "Megastarımız, dostumuz Tarkan; bu tarihi akşamda gösterdiğin vefayı İzmir asla unutmayacak. Yüzyıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, dalalet içindeydi. Gençleri, kadınları hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar, teslim oldular. Bir sabah emperyalist ülkenin askerleri körfezin sularını ve güzelim şehrimizi işgal etti. O sabah Kordon Boyu'ndan göğü yırtan bir ses yükseldi. O ses sadece bir kuruluşun sesi değil, bir direnişin müjdecisiydi. 'Sen başla, bitiren bulunur.' Anadolu geleceğin Türkiye'sini inşa etme çağrısını çoktan duymuştu. Babalar işini bıraktı, fırıncılar fırınını, bakkallar dükkanını bıraktı. Anadolu direnmek için hem yardan hem serden vazgeçti. Böylece yeryüzünün gördüğü en büyük yürüyüş başladı. Anadolu'nun kurtuluş yürüyüşünü artık hiçbir güç durduramazdı."

Soyer, sosyal medya hesabından meydanda toplanan kalabalığın görüntüsünü paylaştı. 

Kutlamadan öne çıkanlar

Helikopterlerden zeybek gösterisi

20.05: Airshow gösterisinin sonunda ise Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde kurulan Türk Armoni Yıldızları Orkestrası'nın 21 sanatçısının söylediği şarkıyla denizde 2 sahil güvenlik botu, havada ise 2 Sikorsky helikopteri, karada ise halk oyunları ekipleri zeybek gösterisi sundu.

19.20: İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla Kordon Boyu'nda İzmir Airshow etkinliği düzenlendi. Etkinlikler kapsamında, Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi SOLOTÜRK, polis, jandarma, Sahil Güvenlik, Hürkuş, Polis Havacılık Üzüm Salkımı, Çelik Kanatlar, Türkiye'nin tek sivil kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk Şener ile Ege ve İzmir Havacılık Kulübü gösteriler sundu.

SOLOTÜRK gösterisi

Süvari birlikleri kente girdi

14.10: İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında süvari birliklerinin kente girişi canlandırıldı.

Törende, süvari birlikleri temsili olarak İzmir'e giriş yaptı. Atatürk Meydanı'na gelen birlik, vatandaşlardan büyük alkış aldı. Saygı duruşunda bunulmasının ardından Hükümet Konağına çıkan asker, Türk bayrağını göndere çekti.

Zafer Yürüyüşü yapıldı

10.57: Zafer Yürüyüşü düzenlendi. ​​​​​​​Basmane Karakolu önünde başlayan yürüyüşe çok sayıda kişi katıldı. Türk ordusunun 100 yıl önce bugün İzmir'e girerken kullandığı tarihi güzergah üzerinde düzenlenen yürüyüşte Gaziler, Anafartalar ve İkiçeşmelik caddelerini takip eden İzmirliler, 350 metre uzunluğundaki dev Türk bayrağını birlikte taşıdı. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

Burada İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.