08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.06.2024 23:49 | Son Güncelleme: 25.06.2024 23:57

Kılıçdaroğlu ile Yavaş akşam yemeğinde bir araya geldi

CHP eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, akşam yemeğinde bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı İmamoğlu ile bir görüşme yapıp yapmayacağı sorusuna ise “Talep olursa elbette görüşürüz. Bizim partili arkadaşlarımız. Yabancı birisi değil" karşılığını verdi
Kılıçdaroğlu ile Yavaş akşam yemeğinde bir araya geldi

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile akşam yemeğinde bir araya geldi. ABB'nin Sıhhiye'deki tesisinde basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme 1 saat 45 dakika sürdü. Yemek öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye'nin dünya kadar sorunu var, bölgenin sorunları var, oturup konuşacağız yani" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir görüşme yapıp yapmayacağı sorusu üzerine, “Onu bilmiyorum arkadaşlar. Talep olursa elbette görüşürüz. Bizim partili arkadaşlarımız. Yabancı birisi değil, başka birisi değil. Oturacağız, konuşacağız" ifadelerini kullandı.

"Onların hepsi asparagas"

Kılıçdaroğlu, "İmamoğlu randevu aldığını söyledi, yarın görüşmeniz bekleniyor?" sorusuna ise, "Onların hepsi asparagas. Böyle bir şey yok. Böyle bir olay olduğunda Sayın Başkan arar geleceği günü belirtir. Ona göre önceden konuşuruz. Benim programımın, onun programının uygun olması lazım. O çerçevede oturup konuşuruz. Yemeğimizi de yeriz" yanıtını verdi.

"Özel bir gündemimiz yok"

Kemal Kılıçdaroğlu ile uzun zamandır görüşmediklerini belirten Yavaş ise şu ifadeleri kullandı: "Özel bir gündemimiz yok sadece sayın genel başkanımızla uzun süredir görüşmemiştik. Ben bayramda kendisini aradım. Görüşemediğimizi söyledim. Burada daha önce yemek de yemiştik. Aynı yerde bir yemek ikram edeyim dedim hepsi bu."