15 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.10.2024 17:59 | Son Güncelleme: 15.10.2024 18:48

Kredi kartı limitine vergide geri adım: Görüşmeler sonlandırıldı

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, limiti 100 bin lirayı geçen kredi kartlarından Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na 750 lira katkı payı alınmasını da içeren teklifle ilgili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerin sonlandırıldığını duyurdu
Kredi kartı limitine vergide geri adım: Görüşmeler sonlandırıldı

Limiti 100 bin lirayı geçen kredi kartlarından Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na 750 lira katkı payı alınmasını da içeren yeni vergi paketiyle ilgili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeler sonlandırıldı. Açıklama, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den geldi. Güler, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, savunma sanayisinin herkesin gözbebeği olduğunu, özellikle yeni geliştirilen çelik kubbe hava savunma sistemi ve diğer elektronik harp sistemleriyle ilgili ciddi ek kaynaklara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na bütçeden gerekli kaynakların aktarıldığını ifade eden Güler, "Hem bu sene hem de önümüzdeki yıllar için ek bir kaynak ihtiyacı doğmuştu, teklifimizi de vermiştik. Burada yer alan unsurların daha detaylı incelenmesi konusunda itirazlar söz konusu oldu, vatandaşlarımızın bazı itirazları oldu. Bunları daha detaylı incelemek, varsa farklı manada değerlendirme yapmak üzere teklifimizi daha detaylı bir incelemeye alacağız" diye konuştu.

"Ertelendi diyebiliriz, detaylı inceleme yapacağız"

Güler, 2025 yılı bütçesinin bu hafta Meclis'e sunulacağını dile getirerek, "Teklifimizin gerek itiraz edilen hususlarını gerekse diğer kalemlerdeki miktarları bütçeden sonraki dönemlerde tekrar değerlendirmek üzere şimdilik görüşmelerini tamamlamış olduk. Ertelendi diyebiliriz. Detaylı inceleme yapacağız. İhtiyaç duyulacak diğer kalemleri de daha detaylı inceleyerek varsa bu konuda değiştirilecek ya da geri çekilecek hususları bütçeden sonraki dönemde tekrar değerlendireceğiz."

"Cumhurbaşkanı talimatlandırdı"

Güler, teklifin geri çekilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir talebi olup olmadığı sorusuna, "Sayın Cumhurbaşkanımız yeniden detaylı, titiz bir inceleme yapılması hususunu bize talimatlandırmıştır" yanıtını verdi.

 

 

Kaynak: AA