26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.06.2022 10:43 | Son Güncelleme: 24.06.2022 17:30

Marmaris yangını kontrol altına alındı

Marmaris'te salı akşamı başlayan orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan akşam saatlerinde; Dalaman, Fethiye, Köyceğiz ve Seydikemer'de çıkan orman yangınlarının kontrol altına alındığını açıkladı
Marmaris yangını kontrol altına alındı

Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda 21 Haziran'da henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın devam ediyor. Orman işçileri ve itfaiye ekipleri, gece boyunca yangına karadan müdahale etti. Alevlere sabahın ilk saatlerinden itibaren havadan da müdahale edilmeye başlandı. Ekipler, yangını söndürmek için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Bölgede bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son duruma ilişkin açıklama yaptı. Bakan Kirişci, ''Öğleden itibaren yüksek hava hızlı rüzgar olacağı yönünde bilgilendirme var. Dün gece sabaha kadar bütün teşkilatlarımız yoğun çalışmayı karadan sürdürdü. Toplam 453 arazöz var. Toplam araç sayısı bakımından da adım atacak yer yok 1148. 3 bin 800 civarında personel görevli. Büyük ölçüde sıkıntı giderilmiş durumda" dedi. 

Süleyman Soylu (solda) ile Vahit Kirişci (sağda) havadan incelemelerde bulundu

Kirişci "Son sözü söyleyebilmek için bugünü izlemek durumundayız. Gün içinde güzel haberi veririz. Katar'dan 3 helikopter, Azerbaycan'dan 1 uçak geldi" diye konuştu.

"Bir bölge var etrafı çevriliyor"

Bakan Soylu da, en büyük riskin öğleden sonra çıkacak rüzgarın olduğunu belirtti. Soylu "Bir bölge var, havadan ve karadan etrafı çevriliyor'' dedi.

Alevlerle mücadele devam ederken, yangınının duman ve külleri rüzgarın etkisiyle ilçe merkezine kadar geldi. Körfez ve karada duman etkili olurken cadde ve sokaklarda küller birikti. Asparan mevkisinden ilçe merkezine gelen yol trafiğe kapatıldı. İlçe merkezine ulaşım İçmeler Mahallesi'nden sağlanıyor.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma kapsamında yakalanan 34 yaşındaki S.A, İl Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından Marmaris Adliyesine sevk edildi. Zanlı, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Erdoğan: Sevincimiz can kaybının olmaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris Değirmenyanı Mevkii’ndeki yangın koordinasyon merkezinde 17.00 sularında açıklamalarda bulundu.  Erdoğan, "Sevincimiz her şeyden önce herhangi bir can kaybı ve kayıp vatandaşımızın olmaması. Ufak bir yerde bir şeyler gördük, bunun dışında hamdolsun büyük oranda bu iş kontrol altına alınmış vaziyette" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah burada ağaç dikim çalışmalarıyla bu bölgedeki sıkıntıları süratle gidereceğiz" dedi. Erdoğan, "Orman yangınını çıkardığı iddia edilen kişi... Diyorum ki ucu nereye dayanıyor, idama mı, idam olmalı. Bu tartışılmalı ve bunun üzerinde etraflıca durmalıyız" ifadesinde bulundu.