29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 21.06.2022 23:40 | Son Güncelleme: 21.06.2022 23:55

Marmaris'te alevlerin yükseldiği bölgedeki oteller son durumu aktardı

Marmaris'teki orman yangını rüzgarın etkisiyle büyüdü, ekiplerin müdahalesi devam ederken Oksijen'e konuşan bölgedeki bir otel yetkilisi yangının kontrol altında olduğunu söyledi
Marmaris'te alevlerin yükseldiği bölgedeki oteller son durumu aktardı

Muğla’nın Marmaris ilçesi Amazon koyu Bördübet Yedi Adalar mevkiinde akşam saatlerinde ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın şiddeti ile büyüyen yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Bölgedeki otellerin Oksijen'e verdiği bilgilere göre yangın saat 20.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle başladı.

İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Şiddetli rüzgar nedeniyle bir anda büyüyen alevlere ekipler yangın söndürme helikopterleri ile müdahale etti. Yetkililer havanın kararması ile birlikte karadan devam ettiğini açıkladı.

Bördübet'teki tek otel olan Golden Key Bördübet Otel çalışanı, tüm otel yetkililerinin yangınla ilgilendiğini ve şu an yetkili personel bulunmadığını söyledi. 

"Ekipler her şeyin kontrol altında olduğunu söylüyor"

Yangına 50 kilometre uzaklıkta olan Fortezza Beach Resort Marmaris yetkilisi ise jandarma ve polislerle sürekli olarak iletişimde olduklarını aktardı. Otelden alınan bilgiye göre, ekipler yangını kontrol altına aldı. Otel yetkilisi "Bir süredir yangının çıktığı ormanlık alandan siyah dumanlar yükseliyor. Bu da yangının sönmeye başladığı anlamına geliyor. Ekipler de her şeyin kontrol altında olduğunu söylüyor zaten" dedi.