14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.02.2023 11:25 | Son Güncelleme: 24.02.2023 11:45

Meral Akşener: Son aldığımız duyuma göre seçim 14 Mayıs'ta yapılacak

İYİ Parti lideri Meral Akşener, belirsizliğini koruyan seçim tarihleri hakkında açıklamalarda bulundu. Akşener, yaptığı konuşmada "Son aldığımız duyuma göre seçim 14 Mayıs'ta yapılacak” ifadesini kullandı
Meral Akşener: Son aldığımız duyuma göre seçim 14 Mayıs'ta yapılacak

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin en geç 18 Haziran'da yapılması gerektiğini söyleyen İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Son aldığımız duyum, 14 Mayıs’ta seçim kararını Sayın Erdoğan’ın aldığına dair. 14 Mayıs’a yetiştireceğiz deniliyorsa, yetiştirilir. Ama bu kararı Sayın Erdoğan almak zorunda" ifadelerini kullandı.

Bu kararın 10 Mart'ta alınması gerektiğini söyleyen Akşener, "Biz eğer 6 Nisan öncesinde bir seçim kararı alınırsa ona Meclis’te onay vereceğimizi söylemiştik çünkü bir kanun çıkmıştı eski seçim yasasına yürüsün diye,14 mayıs bunun karşılığı değil, dolayısıyla Meclis’te biz buna onay vermeyeceğimizi ilan etmiştik, aynı yerde duruyoruz” dedi.

Akşener, Kahramanmaraş merkezli depremler ve ardından yaşananlara ilişkin olarak "Bir afet kaderdir ama afetin felakete dönmesi ihmaldir, yanlışlıktır, beceriksizliktir, liyakatsizliktir. Bu coğrafyanın bir afet kaderiyle karşı karşıya olduğunu bütün bilim insanları söyledi. 1999’da Gölcük’ten başlayarak sonrasında Düzce’ye doğru giden bir aks vardı. O depremde Avcılar da hasar gördü. 2022’de bizi yönetenler iş başına geldiler. 21 yılı doldurdular, iş başındalar. 2017’de ‘bürokrasi’ dedikleri illetten kurtulmak için yeni bir sisteme geçildi. Bütün yanlışların arka planında beceriksizlik ve liyakatsizliğin yanı sıra yukardan talimat gelmeyince kimsenin kıpırdamadığı bir sistem. Bir afet kaderdir ama felakete Beştepe’dendir. Umarım buradan bir ders çıkarılır ve liyakatsizliğin önlenmesi için adımlar atılır" ifadelerini kullandı.