26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.03.2022 18:26 | Son Güncelleme: 11.03.2022 18:46

Meteoroloji'den İstanbul için kuvvetli kar yağışı uyarısı

Meteoroloji, İstanbul, Bursa ve Balıkesir için kuvvetli kar yağışı uyarısında bulundu
Meteoroloji'den İstanbul için kuvvetli kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yaptığı açıklamada, İstanbul'da bu gece ile yarın aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar yağışı beklediğini belirtti.

Cumartesi akşam saatlerinden itibaren Avrupa Yakası ağırlıklı olmak üzere kar yağışının etkisini daha da artıracağı ve yer yer yoğun gök gürültülü olarak görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların, pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği öngörülüyor.

Öte yandan yarın kuzey ve batı kesimleri başta olmak üzere Bursa'da, cumartesi gece saatlerinden itibaren de Balıkesir'de kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Yağışların pazar günü sabah Balıkesir'de, akşam saatlerinde Bursa'da etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Açıklamada ayrıca kar nedeniyle ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İstanbul'daki trafik yoğunluğu yüzde 13

Anlık olarak trafik verilerinin paylaşıldığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Trafik Yoğunluk Haritası'nda, şehir genelindeki trafik yoğunluğunun saat 18.30 itibarıyla yüzde 13'te seyrettiği görülüyor. Yoğunluk Avrupa Yakası'da yüzde 17, Anadolu Yakası'nda ise yüzde 8 düzeyinde.