20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 11.09.2022 14:39 | Son Güncelleme: 11.09.2022 14:53

Meteoroloji'den Marmara Bölgesi için sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde bu gece başlaması beklenen sağanak yağışa karşı uyarıda bulundu
Meteoroloji'den Marmara Bölgesi için sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan son değerlendirmelere göre 12 Eylül gece saat 03.00'den itibaren Marmara Bölgesi'nde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. MGM'den yapılan açıklamada, yağışların gece saatlerinden itibaren Trakya'da (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ), sabah saatlerinden itibaren kuzeyinde ve doğusunda (İstanbul'un kuzey kesimleriyle Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik ve Bursa çevreleri) kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2) olmasının beklendiği belirtildi. 

Buna göre yağışların Trakya'da öğle saatlerinden sonra, doğu kesimlerde ise akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği öngörülüyor.  MGM'den yapılan uyarıda ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.

12 Eylül Meteoroloji tahmin haritası

 

İstanbul Valiliği de uyardı

İstanbul Valiliği de beklenen kuvvetli yağışlara karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. Valilik'ten yapılan açıklamada "Yarın (12 Eylül) bölgemizde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinden itibaren İstanbul'un kuzey kesimleriyle Anadolu Yakası'nda kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor" denildi. 

Meteoroloji'nin İstanbul için 5 günlük hava tahmini