04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.07.2023 18:04 | Son Güncelleme: 14.07.2023 18:36

Milas-Bodrum Havalimanı yolunda ormanlık alanda çıkan yangın etkisini sürdürüyor

Milas-Bodrum Havalimanı yolundaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor
Milas-Bodrum Havalimanı yolunda ormanlık alanda çıkan yangın etkisini sürdürüyor

Yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 9 helikopter ve 9 uçakla havadan, 53 arazöz ve su tankeri, 4 dozer, 300'ün üzerinde personelle karadan müdahale ediliyor. Söndürme çalışmasına Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, jandarma, emniyet ekipleri ile orman yangın gönüllüsü ekipleri ve TOMA araçları da destek veriyor.

Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevlerin kontrol altına alınması için mücadele sürüyor.

Valilikten açıklama

Muğla Valisi Orhan Tavlı yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan mücadelenin devam ettiğini söyledi. Tavlı, Milas ilçesine bağlı Kemikler Mahallesi'ndeki yaşlı vatandaşların dumandan etkilenmemeleri için tedbir amaçlı tahliye edildiğini söyledi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da yangına müdahale anlarını sosyal medya hesabından paylaştı ve "Değerli Bodrumlular.. Bugün saat 14.42'de Milas Bodrum Havalimanı kavşağında başlayan ve ormanlık alana sıçrayan yeni bir yangının yeni bir felakete dönüşmemesi için 9 uçak, 9 helikopter eşliğinde 300'den fazla fedakar insan; 4 dozer ve 53 arazözün desteği ile mücadele ediyor. Ormanlarımızın yok olmaması için verdiğimiz büyük mücadelede desteğini esirgemeyen herkese yürekten teşekkür ediyorum" sözlerini kaydetti.