03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.03.2023 19:26 | Son Güncelleme: 15.03.2023 20:01

Naci Görür: Marmara depremi 7 büyüklüğünde olursa kıyı bölgesinde 9 şiddetinde hissederiz

Prof. Dr. Naci Görür beklenen Marmara depremiyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Depremin büyüklüğü ve şiddetiyle ilgili sözlerinin net anlaşılmadığını ifade eden Görür, olası depremin etkilerinin kıyıda farklı, iç kısımlarda farklı olacağına dikkat çekti
Naci Görür: Marmara depremi 7 büyüklüğünde olursa kıyı bölgesinde 9 şiddetinde hissederiz

Marmara Bölgesi'nde beklenen depremle ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, depremin kıyı şeridinde 9,0 şiddetinde hissedileceğini söyledi. Bu açıklamaların ardından sözlerinin net anlaşılmadığını belirten Görür, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaptı ve depremin büyüklüğü ile şiddeti arasındaki farka dikkat çekti.

Görür, paylaşımında şu sözleri kaydetti:

"Birçok arkadaş hayretler içerisinde 'Hocam siz hiç Marmara’da depremin şiddetinin 9 olduğunu söylediniz mi?' diye soruyor ve benim söylediğime de inanmadıklarını söylüyor. Anlaşılan bu kadar uğraşımıza rağmen bazı şeyleri anlatamamışız."

Yaptığı açıklamanın doğru anlaşılmadığını belirten Görür, depremin şiddetiyle büyüklüğü arasındaki farka açıklık getirirken sözlerini şöyle sürdürdü:

7 büyüklüğündeki bir depremin şiddeti farklıdır

"Depremin büyüklüğü ile şiddeti farklı şeydir. İstanbul’da 7 mertebesinde bir deprem olursa Marmara kıyılarında birçok yerde depremin şiddeti 9 olur. Eğer kıyıdan uzaklaşır ve lstrancalara giderseniz şiddet 5 veya 6’ya düşer."

Görür, daha önce yaptığı açıklamada Kahramanmaraş depremleri sonrası bölgede yapılan yeni binalarla ilgili uyarıda bulunmuş ve mikro-bölgeleme çalışması yapılmasının önemine dikkat çekmişti.