10 Ekim 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.10.2024 21:47 | Son Güncelleme: 09.10.2024 22:07

Özel: "Kaybediyorsam ben kaybediyorum" derken şahsıma yapılan bazı sert eleştirileri kast ettim

CHP lideri Özel, bugün bir konuşmasında sarf ettiği "Kaybediyorsak ben kaybediyorum" ifadesinin bağlamından koparılarak servis edildiğini savundu. Söz konusu ifadeyle şahsına yönelik sert eleştirileri kast ettiğini belirten Özel, "Partimizin iktidar yürüyüşüne herhangi bir kayıp yaşattırmadık" dedi
Özel: "Kaybediyorsam ben kaybediyorum" derken şahsıma yapılan bazı sert eleştirileri kast ettim

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, işten çıkartılan Fernas Madencilik işçilerini ziyaretinde sarf ettiği, "Ne kaybediyoruz? Kaybediyorsak ben kaybediyorum. Bedeli ben ödeyeceğim" ifadeleriyle ilgili tartışmalar üzerine X hesabından açıklama yaptı. Özel, "Bugün, kullandığım bir ifadenin bağlamından kopartılarak servis edildiğini, yanlış anlaşıldığını üzülerek gördüm. Biz yerel seçimler öncesinde kısır kavgalardan, kutuplaşmalardan arınan ve sadece milletin gündemini konuşan bir siyaset için yola çıktık. “Kimseyle şahsi kavga etmeyeceğiz, kavgayı sadece milletin hakkı için vereceğiz” diyerek izlediğimiz siyasetle partimizi 47 yıl sonra birinci parti yaptık" ifadelerini kullandı. 

Attıkları adımların CHP'ye kaybettirmediğini aksine kazandırdığını savunan Özel şöyle devam etti: Bunu bugün "Biz ne kaybediyoruz bir şey kaybetmiyoruz" diyerek anlattım. Bugün bazı eleştirilerin sorulması üzerine, “Kaybediyorsam ben kaybediyorum” derken şahsıma yapılan bazı sert eleştirileri kast ediyorum. Bir kere daha ifade etmek isterim ki; bu tartışmalar nedeniyle bir kayıp varsa maruz kaldığım eleştiriler nedeniyle bana aittir, partimizin iktidar yürüyüşüne herhangi bir kayıp yaşattırmadık, yaşattırmayacağız. Aldığımız tüm eleştirileri saygıyla karşılıyor, çıkarmamız gereken dersleri çıkarıyoruz. Milletin sesini duyarak 47 yıl sonra Türkiye’nin birinci partisi yaptığımız partimizi daha ileriye taşıyacağız. 31 Mart gecesi olduğu gibi genel seçim akşamı da partinin ışıkları hiç sönmeyecek, TRT ekranlarında da CHP yine birinci parti olacak."

Özel ne demişti? 

Farnas işçilerini ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri, TBMM'nin yeni yasama açılış toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ayakta karşılamalarına ilişkin şunları söyledi: "Bu, şu anlama gelmez; biz Erdoğan'a ayağa kalktık, anayasa yapmak üzere ayağa kalkmadık. Koalisyon yapmak üzere ayağa kalkmadık. Uzlaşmak üzere ayağa kalkmadık. Erdoğan'la mücadele ediyoruz ve mücadelede ayaktayız zaten. Miting meydanlarında ayaktayız, işçilerin yanında ayaktayız. Biz Meclis'in açılışını yapmasına anayasal görevi gereği gelen ve son seçimlerde en çok oyu alarak cumhurbaşkanı seçilen kişinin seçmenlerine ve makamına hürmeten ayağa kalktık."

Meclis'te cumhurbaşkanı için ayağa kalktıklarını ama alkışlamadıklarını ifade eden Özel, "Ne kaybediyoruz? Kaybediyorsak ben kaybediyorum. Bedeli ben ödeyeceğim. Hesabı ben vereceğim. Bundan fırsat, arkadan saldıran birileri olursa, onlar da saldıracak. Ben yaşananların, anket sonuçlarının CHP'ye fevkalade alan açan bir noktada olduğunu görüyorum. Yine de bu mevzulardan dolayı, gönlü kırılmış, üzülmüş kim varsa hakkını helal etsin. Ben Özgür Özel olarak bütün sorumluluğa sahibim." diye konuştu.