24 Eylül 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.09.2024 13:10 | Son Güncelleme: 24.09.2024 13:15

Özel'den İmamoğlu davası açıklaması: Olası cumhurbaşkanı adaylığına kısıt getirmek için kumpas kurmuşlar

ABD'ye gitmeden önce İstanbul Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'na açılan davayla ilgili "İmamoğlu'nun olası bir cumhurbaşkanı adaylığına bir kısıt getirmek için kumpas kurmuşlar, kumpasın piyonu Süleyman Soylu" ifadelerini kullandı
Özel'den İmamoğlu davası açıklaması: Olası cumhurbaşkanı adaylığına kısıt getirmek için kumpas kurmuşlar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonel Başkanlık Kurulu toplantısına katılmak için ABD'ye gidiyor. ABD'ye hareket öncesi İstanbul Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Özel'in konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

  • Birazdan heyetimiz ile birlikte ABD'deki bir dizi toplantıya katılmak üzere Türkiye'den ayrılıyoruz. Ben Türkiye'de olmadığım için sayın Ensar Aytekin Genel Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir. Biraz önce kendisine resmi yazıyı da teslim ettik.
  • Ziyaretlerimizin en başında Birleşmiş Milletler toplantısına paralel olarak Sosyalist Enternasyonel'in toplantısını New York'ta yapıyoruz. Sosyalist Enternasyonel'de CHP'nin de içinde olduğu 77 üye ülke var ve bunlardan 36'sı Avrupa'daki ülkeler. Değişim Kurultayı'mızın son gününde Sosyalist Enternasyonel'in küresel ve yerel sorunlara ilerici çözümler üreten komitesiyle birlikte Ankara Deklarosyunu'nu hazırlamıştık. New York'taki toplantıda bizzat ben sunacağım.
  • İsrail'in son günlerde artırdığı saldırgan tutumu birinci gündem maddemiz. Yine Türkiye Cumhuriyeti ve ABD vatandaşı olan Ayşenur kardeşimizin katledilmesi noktasında İsrail'e etkimizin yanı sıra ABD'nin kendi vatandaşına gereği gibi sahip çıkmasını noktasında da görüşlerimizi ifade edeceğiz.

İmamoğlu davasına ilişkin açıklama

  • Beni yolcu eden İstanbul İl Başkanımız ve Genel Başkan Vekilimiz birlikte o toplantıya katılacaklar ve o toplantıyı yönetecekler. 6 Genel Başkan Yardımcımızı görevlendirdik ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız toplantının bir kısmına katılacak. Ben dün akşam kendisiyle baş başa bir görüşme de yaptım. Kendimiz de bunu değerlendirdik.
  • Her ihtimali göz önüne alıyoruz. Kimse bize olmadık bir davadan, olmadık bir suçlamadan bir cezayı normalleştirmeye ve bu olacakmış gibi kabul ettirmeye çalışmasın. Böyle bir gündemin yerleşmesine izin verilmemelidir.
  • Süleyman Soylu, bir kamu görevlisi olan Ekrem İmamoğlu'na 'ahmak' dedi. Ekrem Bey hiç terbiyesini bozmadan 'sensin o' dedi. 'İstanblu seçimini kim iptal ettirdiyse' dediğinde ahmağın o olduğunu hatırlatınca 'vay İstanbul seçimini YSK iptal etti, kamu görevlilerine hakaret ettiniz' deyip işi YSK'ya çevirdiler.

"Böyle bir saçmalık, böyle bir şuursuzluk yok"

  • Süleyman Soylu hepimizin gözünün içine baka baka Ekrem Bey'e 'ahmak' dedi mi, demedi mi? Ekrem Bey, İstanbul'un seçilmiş kamu görevlisi... Süleyman Soylu'ya verdiği cevabı, YSK'ya söylendi deyip ceza vermeye çalışıyorlar. Buradan bir cezanın olabilirliğini kimse normalleştirmeye çalışmasın. Bunu biz kabul etmiyoruz. Böyle bir saçmalık, böyle bir şuursuzluk yok. Ben Türkiye'ye böyle bir ayıbı yaşatacaklarını zannetmiyorum.
  • Ekrem İmamoğlu'nun olası bir cumhurbaşkanı adaylığına bir kısıt getirmek için kumpas kurmuşlar, kumpasın piyonu Süleyman Soylu. Bu dava yarın öbür gün görülecek, ceza çıkaracağız biz. Öyle bir şey yok. Bunu yaparsanız geçen seferki demokrasi tokadından ders almadıysanız millet çok daha şiddetlisinin uygular.