18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.06.2024 18:20 | Son Güncelleme: 05.06.2024 18:37

Özgür Özel'den 'adalet nöbeti' tutan Emine Şenyaşar'a ziyaret

CHP Genel Başkanı Özel, Adalet Bakanlığı önünde eylem yapan Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti. Özel, "Önümüzdeki hafta Sayın Cumhurbaşkanı gelecek. O geldiğinde bu konuyu da kendisine doğrudan annenin ağzından ileteceğim" dedi
Özgür Özel'den 'adalet nöbeti' tutan Emine Şenyaşar'a ziyaret

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Emine Şenyaşar'ın taleplerine ilişkin, "Önümüzdeki hafta Sayın Cumhurbaşkanı gelecek. O geldiğinde bu konuyu da kendisine doğrudan annenin ağzından ileteceğim." dedi. Özel, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de meydana gelen olayda AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen ve suçluların ceza alması için Adalet Bakanlığı önünde 123 gündür eylem yapan Emine Şenyaşar'a bakanlığın önünde ziyarette bulundu, taleplerini dinledi. Özel'e ziyaretinde, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve beraberindeki heyet eşlik etti.

"Devletin gözünü kapattılar, adaletin gözünü kör ettiler"

“Konuştuğu dili Kürtçe’yi bilmiyorum ama hiç tercüme etmeseniz de ne demek istediğini çok iyi anlıyorum” diyen CHP lideri Özel, şunları söyledi: “İki şeyin rengi yoktur. Birisi emekçinin alın teri, diğeri annelerin gözyaşının rengi olmaz. Kendi annemin gözünden yaş akmış gibi hissediyorum. O gün ben de milletvekili adayıydım ve çalışma yapıyordum. Farklı düşüncelerden dükkanlara girip çıkıyorduk. Ama o gün orada yaşananlar, kardeşlerinizin hayatını kaybettiği süreç ve dükkandan sonra hastanede yaşananlar... Hastanede yangın söndürme tüpünü bir balyoz gibi kullanmaları ve ortaya çıkan görüntülerin adalet önüne çıkmaması için hastane kameralarının birileri tarafından kaybedilmesi bu isyanın en haklı sebebi. Herkesin gözünün önünde olan böyle bir katliama devlet gözünü yumamazdı ama maalesef devletin gözünü yumdular. Devletin gözünü kapattılar. Adaletin gözünü kör ettiler. CHP olarak da bir evladı olarak da onun haklı mücadelesinin yanındayız. Onun bu mücadelesi, yorgun, üzgün, perişan ve hasta bir annenin ne kadar güçlü ve etkili olabileceğini gösteriyor."

Emine Şenyaşar'ın yaşadıklarının toplum vicdanına kazındığını dile getiren Özgür Özel, şunları kaydetti: "Ben hem evladıyla ilgili talebini ve burada durumuna tanıklığımı kim bilmesi gerekiyorsa onlara bildirmeye, kime söylemem gerekiyorsa söylemeye, onun haklı davasını savunmaya devam edeceğim. Önümüzdeki hafta Sayın Cumhurbaşkanı gelecek. O geldiğinde bu konuyu da kendisine doğrudan annenin ağzından ileteceğim."

İddianameden

14 Haziran 2018 günü, seçim çalışmaları için AK Parti Şanlıurfa milletvekili İbrahim Halil Yıldız, beraberindeki heyetle birlikte “İstanbul Ucuzluk” adlı iş yerini ziyaret etti.

Ziyaret esnasında iş yeri sahipleri ile çıkan tartışma  sopalı ve silahlı kavgaya dönüştü. Olaylar sırasında dükkanda Fadıl Şenyaşar’ın silahla Mehmet Şah Yıldız’ı öldürdüğü, Abdurrahman, Mustafa, Süleyman, Kenan, Nihat Yıldız’ın silah ve sopalarla darp edilmek suretiyle yaralandıkları, Celal Şenyaşar’ın ise İbrahim Yıldız tarafından silahla vurularak öldürüldüğü, Mehmet ve Ferit Şenyaşar’ı da yaraladı.

Adil Şenyaşar da, iş yerinde, milletvekilinin kardeşi Enver Yıldız tarafından silahla vuruldu ve her iki ailedeki yaralılar Suruç Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Esvet ve Emine Şenyaşar, yaralı çocukları Ferit ve Adil'i ziyarete gittikleri sırada Yıldız ailesinden ve yakınlarından kalabalık bir gurubun hastaneye geldi. Burada kalabalık bir grup Şenyaşar ailesine saldırdı. Tanık beyanlarına göre 66 yaşındaki Esved Şenyaşar, serum tabyası ve oksijen tüpü gibi aletler ile kafasına vurularak öldürüldü.

Sağlıkçıların tanıklığına göre bilinci açık şekilde yaralı olarak hastaneye getirilen Adil Şenyaşar da hastane içerisindeki kadın müşahade odasında vurularak öldürüldü. Adil Şenyaşar’ın öldürüldüğü müşahade odasında 27 adeti uzun namlulu olmak üzere 42 mermi kovanı bulunduğu, odanın asma tavanında 31 adet mermi giriş çıkış deliği olduğu yine tespit edildi.