28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.11.2023 15:00 | Son Güncelleme: 16.11.2023 15:11

Özgür Özel'den Ogün Samast tepkisi: Karanlık ve derin güçlere telsim olmayacağız

CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel Yüksek yargıdaki yetki kriziyle ilgili "Anayasal düzeni bir maddede yok sayarsanız bütün bir düzeni ortadan kaldırırsınız" dedi. Özel Ogün Samast'ın tahliye olması hakkında ise "Karanlık ve derin güçlere teslim olmayacağız" mesajı verdi
Özgür Özel'den Ogün Samast tepkisi: Karanlık ve derin güçlere telsim olmayacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’da bir otelde düzenlenen Türk Eczacılar Birliği 44. Olağan Büyük Kongresine katıldı. Kongre çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP lideri Özel, "Bugünlerde Anayasa'nın bir maddesi Yargıtay tarafından yok sayılıyor. Ülkeyi yöneten kişi de bunu haklı görüyor. Anayasal düzeni bir madde de yok sayarsanız bütün bir düzeni ortadan kaldırırsınız" dedi.

"Özel-Erdoğan meselesi değil"

CHP lideri "Anayasa tartışması, Özgür Özel ile Recep Tayyip Erdoğan’ın tartışması değildir. Anayasa meselesi barınma hakkı meselesidir. Anayasa meselesi çocukların parklarda yatmama meselesidir. Siz Anayasayı bir yerden yok saymaya başlarsanız önüne gelen başka bir yerini yok sayar. Düzen kalkar, devlet kalkar. Recep Tayyip Erdoğan’a karşı devleti, düzeni, hukuku savunuyorum. 'Recep Tayyip Erdoğan’a bindiği dalı kesme' diyorum. Onun Cumhurbaşkanlığı'nı güvence altına alan Anayasa maddesini savunuyorum" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan ziyaret

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i Meclis'teki odasında ziyaret etti. Yaklaşık 30 dakika süren görüşme sonrası açıklama yapan Özgür Özel "Son derece samimi bir ortamda görüştük. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Özel "Numan Bey'le olan görüşmede anayasa konu olmadı. Yargı darbesini meşrulaştıracak bir teklife olumlu bakmamız zaten mümkün değil, zaten böyle bir teklif de gelmedi" diye konuştu. 

"Hepimize karşı racon kesiliyor"

Ogün Samast'ın tahliyesine ilişkin soruya da yanıt veren Özel, "Bir el 4 ay, 6 ay kararını değiştirmiş, bir el Dink'in katilini korumuş kollamış. Bu, "Biz gerekirse katilimize bile sahip çıkarız" demektir. Karanlık ve derin güçler hepimize karşı racon kesmektedir. Buna teslim olmayacağız. Demokrasiye karşı suçlar defterine çizilecek. Bu yapıya teslim olmayacağız" dedi.

Diğer partileri de ziyaret etti 

Kurtulmuş, önceki gün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu, bugün ise Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ’ı Meclis'teki parti grubunda ziyaret etmişti.