29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.11.2023 22:08 | Son Güncelleme: 23.11.2023 23:26

Prof. Dr. Naci Görür: Bu depremleri 6 Şubat depremlerinin artçısı olarak kabul edebiliriz

Prof. Dr. Naci Görür, AFAD'ın merkez üssünü Malatya Battalgazi olarak açıkladığı art arda meydana gelen iki deprem için, "Bu depremleri 6 Şubat depremlerinin artçısı olarak kabul edebiliriz" yorumunu yaptı
Prof. Dr. Naci Görür: Bu depremleri 6 Şubat depremlerinin artçısı olarak kabul edebiliriz

Deprem uzmanı yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, AFAD'ın merkez üssünü Malatya Battalgazi, büyüklüklerini ise 5,2 ve 4,7 olarak açıkladığı 3 dakika arayla gerçekleşen 2 depremin 6 Şubat depremlerinin artçısı olarak kabul edilebileceğini belirtti. 

Art arda meydana gelen depremlerle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Görür, "Malatya ve Adıyaman’da kısa aralıkla 2 deprem oldu. İlki 5,3 ikincisi 4,5. Tahminim biri diğerinin artçısı. Her iki deprem de birbirine yakın ama lokasyon itibariyle biri Adıyaman, diğeri Malatya sınırında (Geçitli ve Uluköy). Ama esasında ikisi de aynı yer demektir" ifadelerini kullandı. 

Depremlerin merkez üssünü Battalgazi olarak duyuran AFAD'la aynı kanaatte olmadığını belirten Görür, "Bu depremleri 6 Şubat depremlerinin artçısı olarak kabul edebiliriz" yorumunu yaptı.