01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.08.2023 21:58 | Son Güncelleme: 11.08.2023 00:02

Prof. Dr. Naci Görür'den Malatya depremi sonrası açıklama

Saat 20.48'de merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,3 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür açıklamalarda bulundu. Görür, "Kuvvetle muhtemeldir ki öncü depremi İkizce depreminin öncüsüdür. Bu deprem fayları MTA haritasında yoktur. Yeni fay?" ifadelerini kullandı
Prof. Dr. Naci Görür'den Malatya depremi sonrası açıklama

Malatya'da meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, bölgenin deprem haritasını paylaşarak şu sözleri kaydetti:

"Bugün olan depremler hakkında sizleri bilgilendireceğim: Önce Malatya’da 4,3 büyüklükte Öncü-Yeşilyurt depremi, sonra da 5,2’lik İkizce-Yeşilyurt depremi oldu. Kuvvetle muhtemeldir ki Öncü depremi İkizce depreminin öncüsüdür. Bu deprem fayları MTA haritasında yoktur. Yeni fay?"

Görür bu açıklamalarının üzerinden bir saat geçtikten sonra yeni bir paylaşım daha yaptı ve şu sözleri kaydetti:

"2 Ağustos tarihinde Erzurum depremini değerlendirirken benzer depremler Bitlis-Zagros bindirme kuşağı üzerinde olursa şaşırmam demiştim çünkü bölgenin 6 Şubat depremlerinden sonra sıkıştığını söylemiştim. İşte 4,2 Diyarbakır Kaledibi-Hani depremi"