23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.04.2023 10:07 | Son Güncelleme: 17.04.2023 10:45

Ramazan bayramı boyunca yağmur bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haftalık hava durumu tahminlerinde Ramazan bayramı boyunca ülke genelinde yağışlı havaların etkili olacağını tahmin ediliyor
Ramazan bayramı boyunca yağmur bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bu hafta için olan hava tahminine göre, Türkiye'nin batı ve güney kesimlerinde bulunan bazı iller haricinde Ramazan bayramı boyunca yağışlı havanın ülke genelinde etkili olması bekleniyor.

Hafta başında hava sıcaklıkları batı bölgelerinde mevsim normallerinde seyretmesi, ülkenin iç ve doğu bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde olması öngörülüyor. Ramazan bayramı arefesi olan perşembe gününden itibaren ise sıcaklıkların düşmesi bekleniyor.

Ramazan bayramının arefesi

Bayram arefesi olan perşembe günü Akdeniz Bölgesi'nin batı kesimindeki bazı iller haricinde yurt genelinde gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

Ramazan bayramının ilk günü

Ramazan bayramının ilk günü cuma için Güneydoğu Anadolu'nun bir kısmında, Ege için sahil şeridinde ve Batı Akdeniz'de yağış beklenmezken, Türkiye genelinde gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Ramazan bayramının ikinci günü

Bayramın ikinci günü cumartesi ise Ege, Marmara ve Güneydoğu Anadolu'da yağış beklenmezken, Türkiye'nin geri kalanında yağışların etkisini devam ettirmesi öngörülüyor.

Ramazan bayramının üçüncü ve son günü

Ramazan bayramının son günü olan pazar gününde ise Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege bölgelerinde yaşayanları parçalı bulutlu ve yer yer güneşli bir hava bekliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin batısında yağış beklenmezken, ülkenin geri kalanında gök gürültülü sağanakların etkisini devam ettireceği tahmin ediliyor.