29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.07.2023 20:24 | Son Güncelleme: 06.07.2023 20:49

Sağlık çalışanları yarın iş bırakıyor

Genel Sağlık-İş Sendikası, memur maaşlarına yapılacak zam oranını protesto için yarın yurt genelinde iş bırakma kararı aldı
Sağlık çalışanları yarın iş bırakıyor

Sağlık çalışanları, açıklanan memur maaş zam oranını protesto için iş bırakacak. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı Genel Sağlık-İş Sendikası Başkanı Derya Uğur, iktidarın zam teklifinin memurlar için sefalet anlamına geldiğini savunarak, kamu emekçilerinin sesini duyurmak için yurt genelinde bir günlük iş bırakma eylemleri yapacaklarını söyledi. 

İş bırakma eyleminin, acil hastalar, diyaliz hastaları, gebeler, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak sağlık hizmeti verilecek şekilde gerçekleştirileceğini vurgulayan Uğur, "Tüm kamu emekçilerini ve örgütlerini; özellikle rengi sarı olmayan, sağlık ve sosyal hizmet iş kolunda örgütlü sendikaları iş bırakma eylemine katılmaya davet ediyoruz" dedi. 

İlk altı aylık enflasyona göre memur ve emeklileri yüzde 17,77, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 19,77 zam alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltileceği açıklanmıştı. Bu kapsamda, kamu görevlilerinin maaşlarında net 8 bin 77 lira artış yapılmasına ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine TBMM'de başlanacak. Bu düzenlemenin yasalaşması halinde aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 11 bin 848 liradan 22 bin 17 liraya yükselecek.