21 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.06.2023 13:19 | Son Güncelleme: 05.06.2023 13:32

Samsun ve Ordu için sel alarmı

Kuvvetli yağışlar nedeniyle Samsun'dan beş ilçede, Kastamonu'nun İnebolu, Sinop'un Ayancık ve Türkeli ilçelerinde taşımalı eğitime 1 gün ara verildi. Samsun Valisi Dağlı, akşam saatlerinde yağışların daha da artacağına dikkat çekerek sel baskınlarına karşı uyardı
Samsun ve Ordu için sel alarmı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Samsun ve Ordu için gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli, fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini duyuruldu. 

Sağanak nedeniyle Kastamonu'nun İnebolu ve Bozkurt, Samsun'un Ladik, Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy ile Sinop'un Ayancık ve Türkeli ilçelerinde okullar tatil edildi.

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında toplanan İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu, durum değerlendirmesi yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan uyarı üzerine kentte, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çalışma grupları, Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçe kaymakamlığı ve belediyelerin bilgilendirildiğini ve teyakkuz haline geçirildiğini ifade eden Vali Dağlı, il genelindeki koordinasyon ve müdahale çalışmalarının gelen ihbarlar neticesinde gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Samsun ve Amasya'da etkili olan sağanak yağış sonucu iki kişi hayatını kaybetti.

Vali Dağlı, "Öncelikle geçmiş olsun. Cumartesi gününden itibaren olası yağışları takip ediyoruz. Yağışların artarak devam edeceğini, akşam 21.00 itibarıyla yağışların daha da artacağını Samsunlu hemşerilerimize duyurmak istiyorum" uyarısında bulundu.

AFAD Kastamonu ve  Sinop için uyardı

Metin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kastamonu’nun kuzeydoğusu ile Sinop’ta devam eden yağışlara karşın sel ve heyelan uyarısı yaptı. AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Kastamonu’nun kuzeydoğusu ile Sinop’ta devam eden yağışların, öğle saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz" ifadelerine yer verildi.