06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.01.2024 19:07 | Son Güncelleme: 15.01.2024 19:18

Seçil Erzan: Çok döviz hareketi oldu, bankanın şüphelenmesi gerekirdi

Dolandırıcılık ile suçlanan Seçil Erzan, yüksek getirili sahte fon dolandırıcılığı davasında üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Erzan söz alarak "Çok döviz hareketi oldu. Bankanın şüphelenmesi gerekiyordu. Ben çalışmıyordum son hafta, bunlarla uğraşıyordum" ifadelerini kullandı
Seçil Erzan: Çok döviz hareketi oldu, bankanın şüphelenmesi gerekirdi

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan ve 6 sanığın yargılandığı davada Erzan, üçüncü duruşma için hakim karşısına çıktı. 

Duruşmada Seçil Erzan söz aldı ve “Çok döviz hareketi oldu. Bankanın şüphelenmesi gerekiyordu. Ben çalışmıyordum son hafta, bunlarla uğraşıyordum. Toplantılara geç katılıyordum, müşteri ziyaretlerine gidemiyordum, sabahları geç gidiyordum” dedi.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci duruşmada hakim tekrar Seçil Erzan’a söz verdi. Erzan, tutuksuz yargılanmasını talep ederken “Ne olur arsızlık olarak görmeyin annemin bana ihtiyacı var. Beni kapatın, hiçbir yere çıkmam ama onu göreyim” dedi.

İşte Erzan’ın savunması:

Beni bu batağa düşürdüler

Seçil Erzan: Ben bugün gerçek mağduriyetlerin dışında başka mağdur kabul etmiyorum. Tanın’a söylüyorum, hesap yapalım dedim hep. Fırat Özdemir’le tanışmam şöyle olmuştur. Semih bana ‘onun adına iyilik yapmak istiyorum, para getirsem değerlendirir misin’ dedi. Ben nisan ayında bu duruma düştüm. Beni Atilla Baltaş, Süleyman Aslan, Ali Yörük bu batağa düşürdü. Pelit’in (şubenin yanındaki pastane) önünde yüzüme sigara fırlattılar. Merve sigara söndürmeye kalktı. Ben kurtarmaya çalışırken daha çok bu tefecilerin elinde kaldım. Kapanın elinde kalıyordu, bagajı açıp paraları alıyorlardı.

Arda sabahın 5’inde arıyordu

Seçil Erzan: Çok döviz hareketi oldu. Bankanın şüphelenmesi gerekiyordu. Ben çalışmıyordum son hafta, bunlarla uğraşıyordum. Toplantılara geç katılıyordum, müşteri ziyaretlerine gidemiyordum, sabahları geç gidiyordum. Telefonlar susmuyordu. Arda Turan sabahın beşinde arıyordu, evet açığı vardı. Gecenin 1’inde Ayhan Akman arıyordu. Candaş’ı (eski sevgilisi) mağdur edip onu oraya düşürdüm. Ben böyle birisi değildim. İnsanlar beni seviyorlardı. Herkes bana yardımcı olsun, birlikte bulalım. Ayhan Akman'ın hesaplarına bakın. Ne olur arsızlık olarak görmeyin annemin bana ihtiyacı var. Beni kapatın, hiçbir yere çıkmam ama onu göreyim. Hiçbir yöneticimle kar ortaklığı yapmadım. 33 milyon kredi kullanırdım bir anda (Arda Turan’a Denizbank Büyükdere Şube’den verilen kredi). Sonraki gün teftiş gelse emre çolak Emrah Çolak’ın parası alınmayacaktı.