23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.02.2023 22:22 | Son Güncelleme: 13.02.2023 22:45

Selahattin Demirtaş: Seçimleri erteleme kararı almak siyasi darbe olur

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Twitter'da yaptığı son açıklamada bir grup hukukçuya seçimlerin ertelenmesi için çalışma yapılması talimatı verildiğini dile getirerek "Bir kez daha oldu bitti yaparak Anayasa’yı yok saymaya hazırlanıyorlar. Bu karar siyasi darbe olur" dedi.
Selahattin Demirtaş: Seçimleri erteleme kararı almak siyasi darbe olur

Cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 10 ili vuran depremlerin ardından yaptığı son açıklamada hükümetin seçimi erteleme girişiminin bulunduğunu söyleyerek tepkisini dile getirdi. 

Bu karar siyasi darbe olur

"Gelen bilgilere göre, herkes felakete yoğunlaşmışken bir grup hukukçuya, seçimlerin ertelenmesi için çalışma yapılması talimatı verilmiş" diyen Demirtaş, bir kez daha oldu bitti yaparak Anayasa'yı yok saymaya hazırlandıklarını söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçimler, Anayasa'nın 78. maddesine göre sadece TBMM'de ve resmen ilan edilmiş savaş hali kararıyla ertelenebilir. Bunun istisnası yoktur. TBMM'yi yok sayıp seçimleri erteleme kararı almak, açıkça siyasi darbe olur." 

Deprem felakettir, diktatörlüğe geçiş için Allah'ın lütfu değildir

Anayasal suç olmasına rağmen seçimlerin bir kez ertelenmesi durumunda bunun önünün açılacağını ve kimsenin Yüksek Seçim Kurulu'na bir daha seçim kararı aldıramayacağını dile getiren Demirtaş sözlerini şöyle noktaladı:

Deprem felakettir, diktatörlüğe geçiş için Allah'ın lütfu değildir. Halk buna izin vermez, nokta."