18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.06.2024 08:29 | Son Güncelleme: 04.06.2024 08:37

Sıcaklıklar 40 dereceyi geçecek

Yurt genelinde hava sıcaklığı yükselmeye devam ediyor. Tahminlere göre, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun bazı illerinde termometreler 40 derecenin üzerini gösterecek. Bazı bölgelerde de hafif toz taşınımı görülecek
Sıcaklıklar 40 dereceyi geçecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; sıcaklıklarının mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Türkiye genelinde parçalı ve az bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Isparta, Burdur, Eskişehir ve Hakkari çevreleri ile Ankara'nın batı, Bolu'nun güney ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 

Yaşlı ve kronik hastalığı olan dikkat

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki dün yaptığı uyarıda yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyorum" dedi.

"Orman yangınlarına karşı duyarlı olalım"

Özhaseki, sıcakların artmasıyla olası bir orman yangınına karşı da duyarlı olunması çağrısında bulunarak, "Ülkemizin akciğeri olan ormanlarımızda herhangi bir yangın meydana gelmemesi için vatandaşlarımızın duyarlı hareket etmelerini bekliyorum" ifadelerini kullandı.