18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.07.2023 20:06 | Son Güncelleme: 26.07.2023 20:24

Sıcaklıklar perşembeden itibaren 10-12 derece birden düşecek

Tüm Türkiye'de etkisini yoğun bir şekilde hissettiren ve günlük yaşama olumsuz yansıyan aşırı sıcaklar yarın sabahtan itibaren yurdun birçok bölgesini terk ediyor. Hava sıcaklıkları Trakya'dan başlayarak yurdun iç kesimlerine doğru ortalama 10-12 derece birden düşecek
Sıcaklıklar perşembeden itibaren 10-12 derece birden düşecek

Türkiye genelinde olduğu gibi İstanbul'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık bugün etkisini iyice artırdı. Sıcak hava dalgasına bağlı olarak mevsim normallerinin 7 ila 9 derece üzerine çıktığı bazı yerlerde sıcaklık 37 dereceyi aşarken hissedilen sıcaklık da 40 derecenin üzerine çıktı. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, saat 14.46 itibarıyla hava sıcaklığı Şile'de 43,2, Eyüpsultan'da 41, Pendik/Ömerli Barajı'nda 40,6, Sancaktepe'de 40, Tuzla'da 39,9 derece ölçüldü.

Bazı bölgelerde nem oranının yüzde 77'lere kadar çıkmasıyla etkisini daha da hissettiren hava sıcaklığı İstanbullulara bunaltıcı bir gün yaşattı.

Aşırı sıcak nedeniyle parklar ve sahiller ile kentin tarihi ve turistik noktalarında sakinlik gözlendi. Her gün yerli ve yabancı çok sayıda turisti ağırlayan Taksim Meydanı, bunaltıcı sıcak nedeniyle sakin günlerinden birini yaşarken İstiklal Caddesi'nde yabancı turistler gezip alışveriş yaptı.

Sıcaklıklar düşüyor

Ancak aşırı sıcaklıklar şimdilik yurdu terk ediyor. Perşembe gününden itibaren Trakya'dan başlayarak Marmara ve Batı-Orta Karadeniz hattına doğru sıcaklığın düşmesi bekleniyor.

İstanbul'da hava sıcaklığı perşembe günü sabahtan itibaren hissedilir derecede düşecek


Öte yandan uzmanlar sıcaklığın bu ani değişiminin dolu veya hortum gibi doğa olaylarına sebebiyet verebileceğine dikkat çekiyor.