18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.07.2024 09:26 | Son Güncelleme: 19.07.2024 09:41

Sinan Ateş davasında savcı mütalaasını açıkladı: Duruşma 30 Eylül'e ertelendi

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin açılan davada savcı mütalaasını verdi. Mahkeme davayı 30 Eylül'e erteledi
Sinan Ateş davasında savcı mütalaasını açıkladı: Duruşma 30 Eylül'e ertelendi

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin duruşma Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen sabah 09.00’da başladı. Savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. İddianamedeki benzer suçlardan cezalandırma isteyen savcı, 3 sanık için beraat talep etti. Duruşma, sanıkların esas hakkında savunma yapması için 30 Eylül’e ertelendi.

İstenen cezalar

Savcı, sanıklar Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt’un ‘müşterek fail’ olarak yer aldığını belirterek bu kişilerin Sinan Ateş’i tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, müşteki Selman Bozkurt’a yönelik kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 13’er yıldan 20’şer yıla kadar hapsini istedi. Özyağcı’nın ayrıca ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi talep edildi. Doğukan Çep, Tolgahan Demirbaş hakkında suça azmettiren olarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.