24 Eylül 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.03.2024 11:30 | Son Güncelleme: 08.03.2024 13:03

Siyasilerden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajları

Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen ve temelinde kadınların hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması bulunan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle pek çok kişi sosyal medyadan mesaj ve temmennilerini paylaşıyor. İşte siyasi parti liderleri ve siyasetçilerin mesajlarından öne çıkanlar
Siyasilerden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajları

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Varlığı, duruşu, emeği, feraseti, özverisi ve cesareti üzerinde geleceği yükselten; hayatımızın her alanında koşulsuz sevgi ve merhametleriyle umudumuzu güçlendiren tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum. Ümit ediyorum ki; kederi yüklenirken bile tükenmez bir ümitle, evlatlarını ve vatanlarını koruyan Filistinli kadınların haklı mücadelesi, insanlığın uyanışına bir vesile olur. İyiliğin ve güzelliğin ana yurdu, vefakâr, kahraman tüm kadınlara sonsuz minnetle...

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Değerli Silah ve Mesai Arkadaşlarım, Sevgileri, emekleri ve fedakârlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren, yarınlarımızı büyük bir özveriyle inşa eden tüm kadınlarımızın, “Kadınlar Günü”nü kutluyorum. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: Tarihimiz boyunca hayatın her alanında en ön saflarda yer alan, bugün de Türkiye ile güçlenen, Türkiye’ye Güç Veren Kadınlar ile gurur duyuyoruz. O kadınlar ki; vefası, inancı ve azmiyle medeniyetimizin taşıyıcı gücüdürler. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Dünyanın tüm coğrafyalarında olduğu gibi Anadolu’nun kadim topraklarında da tarihin her döneminde ülkesi için mücadele eden; sevgi, şefkat, emek ve fedakârlıkla dolu yüreğiyle her zorluğun üstesinden gelen kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Kadınlar ne kadar özgürse Türkiye de o kadar özgürdür. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyorum.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde; Anıtkabir’de, Atatürkümüzün huzurundaydık… Türk kadınlarının kaderini değiştiren o büyük vizyonunun ışığında; hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin demokratik millî yükselişini, Türk kadınlarıyla birlikte gerçekleştireceğiz!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Kadınların mutlu, özgür ve eşit olduğu bir Türkiye görmek istiyoruz. Bütün kadınların Kadınlar Günü kutlu olsun.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: 8 Mart şiddet gören, emeği sömürülen, haksız rekabete maruz bırakılan kadınlara adanır. Bu yıl açlık ve soykırımın en kötüsüne maruz kalan başta Filistin'in onurlu kadınları olmak üzere savaş mağduru kadınlara adanmalıdır! Söz ile değil eylemle dayanışma günü kılınmalıdır!

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal: Kadınların gücü, dünyayı değiştirir. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, eşitlik, özgürlük ve sevgi dolu bir dünya için bir arada olmaya devam ediyoruz.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Gelecek mart aylarında Dünya Kadınlar Gününü ülkemizde kutlayabilmek için Türkiye’nin Ortadoğu olmasına izin vermeyelim.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum: 1 Nisan’dan sonra İstanbul’umuzu aydınlık günlerine kadınlarla birlikte kavuşturacağız. Nisan gelecek yüzler gülecek, Nisan gelecek dertler bitecek. 8 Mart Kadınlar Günü kutlu olsun.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Hiçbir kadının korunma ihtiyacı duymadığı bir kent için çalışıyor, eşit ve adil yarınlara kadınlarla el ele ulaşabileceğimize inanıyoruz. Yılın her günü, iyi ki varsınız. Ankara sizinle güçlü.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok: Başta aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin anaları olmak üzere, bu vatan için hayırlı evlatlar yetiştiren emek veren, gönül veren tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Yaşasın İzmir'in kadınları! 5 yıldır şehrimizin kadınlarının yanında olmak, haklarını savunmak için canla başla çalıştık. Kadın istihdamını artırdık. Belediye hizmetlerimizin her birini kadınlarla güçlendirdik. İsteyen her kadının meslek sahibi olabilmesi için Masal Evleri kurduk, Meslek Fabrikamızı genişlettik. Türkiye'nin ilk geçici Kadın Barınma Evi'ni açtık. Üretici kadınlarımızı her daim destekledik. Her an ve her yerde kadınların yanındayız. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.