18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.12.2023 22:37 | Son Güncelleme: 30.12.2023 01:03

Siyasilerden Suudi Arabistan'da yaşananlara tepkiler

Siyasetin önde gelen isimleri Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa finalinin Yurtta Sulh Cihanda Sulh pankartı ve Atatürk tişörtlerine izin verilmemi nedeniyle iptal edilmesine tepki gösterdi. İşte siyasilerin sosyal medyadan paylaştığı mesajlardan öne çıkanlar
Siyasilerden Suudi Arabistan'da yaşananlara tepkiler

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Süper Kupa maçı iptal edildi. İki takım karşılaşma öncesi Yurtta Sulh Cihanda Sulh pankartı ile Atatürk tişörtlerine izin verilmemesi sebebiyle maça çıkmama kararı aldı. TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe'den ortak açıklama geldi. Yaşananlara sosyal medyadan tepki yağdı. Siyasetin önde gelen isimleri de X'ten (Twitter) düşüncelerini paylaştı. İşte öne çıkan mesajlardan bazıları:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ülkemizin ortak ve birleştirici değeridir.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin kurucu lideri ve ortak değeridir. Atatürk konusunda hassasiyet gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Fenerbahçe ve Galatasaray, Suudi yönetimiyle Mustafa Kemal Atatürk üzerinden pazarlık yapanlara karşı Türkiye’nin onurunu korumuştur. Tüm halkımızı, İstanbul’a dönüşlerinde Atatürk fotoğrafları ve Türk bayraklarıyla takımlarımızı karşılamaya davet ediyorum.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister." Bu akşam, Türk milletinin Atatürk sevgisini ölçmeye çalışanlara karşı Cumhuriyetimizin muhafızlığını yapan Galatasaray ve Fenerbahçe'yi yürekten kutluyorum. Her Türk'e yakışanı yaptınız, hepimizi gururlandırdınız! Bu dik duruşun asla unutulmaması için Cumhuriyetimizin 100. yılına özel her iki takımımızın da Süper Kupa Şampiyonu ilan edilmesini bekliyoruz!

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Aldıkları ortak kararla Suudi Arabistan'da yaşanan rezalete taviz vermeyen, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk hassasiyetleri konusunda sahaya çıkmayarak yurda dönme kararı alan Fenerbahçe ile Galatasaray camiasını yürekten kutluyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz. Ertelenen Süper Kupa Finali’nin Milli Mücadelemizin karargahı, Büyük Önderimizin ebedi istirahatgahı Başkent Ankara’da oynanmasını temenni ediyor, yetkililerin ülkemize yaşattıkları bu ayıbı bir nebze olsun örtmek için gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Yolundan dönmek yok! Tebrikler Galatasaray ve Fenerbahçe. Süper Kupa finali, Cumhuriyetimizin 100. yılında Milli Mücadele’nin karargahı Ankara’ya yakışır. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yabancı bir ülkede, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırası üzerinden yaşananlar milletimizi derinden üzmüştür. Ne var ki iki güzide kulübümüz Atatürk’e, milletimiz adına sahip çıkıp gereğini yapmıştır. Bu maç artık bir rekabeti değil, milli birliğimizi temsil eder hale gelmiştir. Bu anlamlı tavrı daimi kılmak için her iki camia ve yöneticilerine bir önerim var: Bu finalin kaybedeni yok, 2 kazananı vardır. 2023 yılı Süper Kupası’nın, ikiye bölünerek ebedi rekabet ve dostluğun ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’e olan sonsuz bağlılığımızın simgesi olarak iki kulübün müzesinde sergilenmelidir. Bu duruş milletimizin gönlünde her daim anlamlı olacaktır.