08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.07.2024 18:38 | Son Güncelleme: 11.07.2024 18:55

Suudi Arabistan'da gözaltına alınan gazeteci Kurtuluş Demirbaş serbest bırakıldı

U19 futbol maçlarını takip etmek için görevli gittiği Suudi Arabistan'da gözaltına alınan gazeteci Kurtuluş Demirbaş'ın serbest bırakıldığı açıklandı
Suudi Arabistan'da gözaltına alınan gazeteci Kurtuluş Demirbaş serbest bırakıldı

Suudi Arabistan'ın Taif şehrinde gözaltına alınan Türk gazeteci Kurtuluş Demirbaş serbest bırakıldı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Demirbaş, Türk makamlarının girişimleri neticesinde, Taif'te tutulduğu nezarethaneden salıverildi.

Demirbaş'ın durumunun Türkiye'nin Cidde Başkonsolosluğunca yakından takip edildiği ve gazetecinin ailesine düzenli bilgi verildiği belirtildi.

Ne olmuştu?

Gazeteci Kurtuluş Demirbaş, U19 futbol maçlarını takip etmek için görevli gittiği Suudi Arabistan'da gözaltına alınmıştı. Demirbaş'ın Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bazı açıklamaları nedeniyle gözaltına alındığı iddia edilmişti. Kurtuluş Demirbaş'ın eşi Pınar Demirbaş, Türkiye'ye dönüş hazırlığındaki eşiyle en son 5 Temmuz'da konuştuğunu ancak sonrasında kendisinden bir daha haber alamadığını söylemiş ve Dışişleri Bakanlığı'ndan yardım talebinde bulunmuştu.

Kaynak: AA