27 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Giriş: 17.08.2024 10:45 | Son Güncelleme: 17.08.2024 10:54

TBMM'deki yumruklu Can Atalay oturumu dünya basınında: Nadir de olsa ilk değil

TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleşen olağanüstü Can Atalay toplantısına AK Parti Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Alpay Özalan'ın kürsüye yürüyerek TİP Milletvekili Ahmet Şık’a yumruk atması ve sonrasında yaşananlar damga vurdu. Meclis'teki kavga dünya basınında da ses getirdi
TBMM'deki yumruklu Can Atalay oturumu dünya basınında: Nadir de olsa ilk değil - Resim: 8

Sky News: Britanya'da yayın yapan Sky News, AYM'nin Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesinin "geçersiz ve hükümsüz" olduğuna dair kararını hatırlattı ve olayla ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Video görüntüleri, iktidardaki AK Parti milletvekillerinin, içlerinden biri Şık'ı yumruklarken öne doğru koştuğunu ve düzinelerce kişinin daha arbedeye katıldığını, bazılarının insanları geri tutmaya çalıştığını gösterdi. Konuşmacı kürsüsünün beyaz basamaklarında kan görüldü. Diğer bazı siyasetçiler de yerlerini terk ederek öne atıldı ve daha fazla kişi kavgaya dahil olurken birkaç milletvekilinin kavgayı filme aldığı görüldü"

TBMM'deki yumruklu Can Atalay oturumu dünya basınında: Nadir de olsa ilk değil - Resim: 9

Euronews:  "Türkiye parlamentosunda fiziksel kavgalar nadir görülmez" ifadeleriyle başlayan EuroNews haberinde kavganın nedeni "iktidar partisinin 'terör örgütü' olarak etiketlenmesi" olarak belirtildi. "Siyasi amaçlı olduğu düşünülen suçlamalarla hapiste tutulan bir muhalefet vekiliyle ilgili hararetli bir tartışma sırasında Türk milletvekilleri arasında arbede çıktı" denilen haberde, şu ifadelere yer verildi:

"Televizyonda yayımlanan görüntülerde, tutuklu milletvekili ile aynı partiden olan Ahmet Şık'ın, meclis kürsüsünde konuşurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidar partisinden bir milletvekili tarafından kendisine doğru yaklaşıldığı ve saldırıya uğradığı görülüyor. Şık saldırıdan az önce iktidar partisi üyelerine 'terör örgütü' demişti"