20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 31.01.2023 13:15 | Son Güncelleme: 31.01.2023 13:24

TEGV 28. yaşında 3 milyon çocuğa ulaştı

1995 yılında Suna Kıraç tarafından kurulan Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı bu yıl 28. yaşını kutluyor. Bu vesileyle basınla bir araya gelen TEGV yetkilileri hem 2022 yılında gerçekleşen etkinlerden hem de 2023 yılının projelerinden bahsettiler
TEGV 28. yaşında 3 milyon çocuğa ulaştı

TEGV bu yıl 28. yaşını kutluyor. Pera Müzesi'nde gerçekleşen kutlamada konuşmaya TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci başladı. Salondaki çocukların velilerine seslenen Özinci “Çocuklarınıza en iyi şekilde destek olmaya çalışıyoruz, içiniz rahat olsun. Onların gelecekteki hayatlarında daha güçlü, daha mücadeleci olabilmeleri, daha öne çıkabilmeleri için bir takım becerilere ihtiyaçları var. Bunları elimizden geldiği kadar onlara aşılamaya çalışıyoruz”dedi. Çocukları geleceğin şartlarına uygun donanımla yetiştirmenin öneminin altını çizen Özinci “Önümüzdeki yıllarda yok olup gitmek istemiyorsak bizi ileriye taşıyacak insan kaynağını iyi hazırlamalıyız… Teknoloji tüketen değil üreten olmalıyız” dedi.

Van’da yeni eğitim merkezi

Sahneye sonrasında çıkan TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı yaptığı sunumda Vakıf için önemli noktaları paylaştı. “2022 yılı bizim için önemli kilometre taşlarından biri oldu diyen Sait Tosyalı bu yıl 100 bin gönüllünün desteğiyle 3 milyonuncu çocuğun kaydını gerçekleştirdiklerini aktardı. 6 ana dalda verilen eğitim, 24 ilde bulunan 7 eğitim parkı ve 30 öğrenim biriminde devam etmiş. Adları ateşböceği olan, sayıları 18’e çıkan gezici eğitim tırları ise ile toplam 55 etkinlik noktasında, 2000 okula gidip, 1 milyondan fazla çocuğa ulaşmış. 2022’de Van’da açılan eğitim merkezinden bahseden Tosyalı 2023 yılı içinde Denizli, Diyarbakır, İstanbul ve Gölcük’de yeni eğitim noktalarının müjdesini verdi.

TEGV çocuklarından duygulandıran performans

TEGV çocuklarının sahne alıp şarkılar söyleyip şiirler okudukları törende, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için planlanan özel projeler de  paylaşıldı. O gün ilk defa tanıtılan, söz ve müziği Fırat Çavaş ile Cemre Kabaş tarafından hazırlanan TEGV’le El Ele şarkısı söyleyen çocuklar daha sonra Atatürk için yazdıkları şiirleri okuyup salondakilere duygusal anlar yaşattılar.

860 bin bağışçı

2022 yılı çocuklara iyi bir gelecek sunmak için bağış yapanların sayısının 860 bine çıktığı bir yıl olmuş. Üstelik klasik bağış yöntemlerinin yanı sıra daha yenilikçi yöntemlerle yardım edenler de var. YouTube’da dijital oyun yayını yapan Can Sungur toplam beş yayınının gelirini bağışlarken, LC Waikiki markası da LCW Maymunu NFT’sinin satışıyla destek olmuş.

Eğitim için 7 kıtada yapılacak koşu

Sahnedeki konuşmalar TEGV için koşan ve 7 kıtaya yayılan uzun bir maratona hazırlandığı için salona canlı bağlanan Ahmet Uysal’la son buldu. Salondaki TEGV çocukları Uysal’ı iki yıldır hazırlandığı ve Cape Town’da start alacak World Marathon Challenge’a iyi yolculuklar diye bağırarak yolcu ettiler.