30 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.04.2024 00:00 | Son Güncelleme: 19.04.2024 11:19

Trendyol Yarının Köyleri projesinin yeni reklam filminde megastar Tarkan yine başrolde

Trendyol Yarının Köyleri projesinin yeni reklam filminde megastar Tarkan yine başrolde

Trendyol, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle yürüttüğü Yarının Köyleri projesi kapsamında, köylerde dijital dönüşümü ve sosyal kalkınmayı desteklemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Projenin duyurulmasında ise megastar Tarkan'ın yer aldığı reklam filmleri önemli rol oynuyor. Trendyol’un “Yarının Köyleri” projesinin ikinci reklam filmi megastarla Adana’da çekildi. 

Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle hayata geçirilen Yarının Köyleri projesi için yeni reklam filminde megastar Tarkan rol aldı. Çekimler için ilk Yarının Köyleri dijital merkezinin kurulduğu Adana’daki Kürkçüler Köyü’ne giden Tarkan, burada Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz ve UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton ile bir araya geldi.

Köylerde üretimin güçlendirilmesi, kültürel değerlerin korunması ve istihdamın artırılmasını destekleyen Yarının Köyleri projesi, Trendyol’un teknolojik yetkinlikleri ile UNDP’nin kırsal kalkınmadaki saha tecrübesini bir araya getiriyor. Trendyol, proje kapsamında belirlenen köylerde dijital merkezler kurarak çocuklar, gençler, kadınlar ve engelli bireyler başta olmak üzere kooperatifler ve yerel üreticilerin de aralarında olduğu geniş bir kitleye yönelik kapasite geliştirme faaliyetleri sunuyor.

Dijital dönüşümle hayaller gerçek oluyor

Anadolu’nun emeğine değer katma hedefiyle yürütülen Yarının Köyleri projesinde gelinen aşamayı anlatan reklam filmi, dijitalleşmeyle köylerde yaratılan pozitif etkiye dikkat çekiyor. Ekim 2022’den bu yana devam eden projenin lansman filminde de rol alan Tarkan, yeni filmde hayallerin gerçeğe dönüştüğü Adana'nın Kürkçüler Köyü'nü ziyaret ediyor. Projenin yerel ekonomiye ve sosyal kalkınmaya sunduğu destek, Yarının Köyleri yeni reklam filminde duygusal ve umutlu bir tonla hatırlatıyor. Akıllı tarım uygulamalarından faydalanan çiftçiler, robotik ve kodlama eğitimi alan çocuklar, ürünlerinin fotoğrafını çeken kadınlar, Tarkan’la birlikte reklamın ana mesajını iletiyor: Kurduğumuz hayaller artık gerçek!

Tarkan: Yarının Köyleri geleceğe dair umutları yeşertiyor

Megastar, reklam filminde rol aldığı projeyi ilk günden beri büyük bir ilgiyle yakından takip ettiğini belirterek şunları söyledi: “Yarının Köyleri projesinin bir parçası olmaktan ve aradan geçen zamanda yaratılan etkiyi görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Sosyal duyarlılığı yüksek bir marka olarak Trendyol’un köylere kurduğu dijital köprülerin kırsal kalkınma adına önemli bir şans olduğunu düşünüyorum. Bu topraklarda büyüyen bir marka olarak sanattan sivil toplumun desteklenmesine her alanda ülkesine faydalı olmaya çalışan Trendyol, bu projeyle de geleceğe dair umutlarımızı yeşertiyor. Yeni reklam filmimizle bu umudu tüm Türkiye’nin kalbinde hissedeceğini biliyorum.”

Louisa Vinton; Dijital araçlar kalkınmada güçlü müttefiklerdir.

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Adana’da gerçekleşen reklam çekimlerinin ardından projeyi şu sözlerle değerlendirdi: "Dijital araçlar kalkınmada güçlü müttefiklerdir. Dijital araçlar; köylerdeki insanların şehirlerdekilerle aynı fırsatlardan yararlanmasına yardımcı olurken, Kürkçüler'de yetişen narenciye ve biber gibi yerel gurur kaynağı olan kendine özgü ürünler için yeni pazarlar yaratabilir. Trendyol’un e-ticaretin kapısını açması ve Tarkan’ın da yanımızda olmasıyla mesajımızın duyulacağını biliyoruz." 

“Yarının Köyleri'nde üretilen ürünler e-ihracat ile dünyaya açılacak”

Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz, Tarkan ile yaptıkları iş birliğine ve projeye ilişkin şunları söyledi:

“Adana, Diyarbakır ve İzmir’de 3 pilot köy ile başlattığımız projenin ilk aşamasında önemli bir mesafe kat ettik. Yarının Köyleri için yola çıkarken, ülkemizin farklı köşelerinde üretilen eşsiz ürünlerin hak ettiği değeri bulması, zanaatların katma değerli ürünler olarak küresel pazarlarda kullanıcıya sunulması en büyük arzumuzdu. Projenin ikinci aşamasında, Yarının Köyleri’nde üretilmiş ürünleri Trendyol’un e-ihracat yaptığı Azerbaycan, Körfez ülkeleri, Orta ve Doğu Avrupa gibi pazarlarda kullanıcıyla buluşturmak istiyoruz. UNDP ile birlikte dijital fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunan adımlar atmaya devam ediyor, 2028 sonuna kadar 10 köyde 1 milyon kişiye ulaşarak yerel ekonomiyi ve sosyal kalkınmayı desteklemeyi hedefliyoruz. Adana’da açtığımız ilk dijital merkezimizde bu hayallerin şimdiden gerçeğe dönüşmesine hep birlikte tanıklık ediyoruz. Lansman filmimizde olduğu gibi yeni reklam filmimizde de Yarının Köyleri’ni Tarkan’ın gözünden yansıtarak bu tanıklığı onun aracılığıyla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.” 

 

Yarının Köyleri projesi neyi amaçlıyor?

Yarının Köyleri, dijital uçurumu kapatarak kırsal kalkınmanın desteklenmesini hedefleyen toplumsal yatırım programı. Bu proje ile teknoloji olanaklarını köylere ulaştırılarak istihdamın artırılması, üretimin güçlendirilmesi, kültürel değerlerin korunarak kırsal kalkınmanın desteklenmesi amaçlanıyor.

Proje, kırsal bölgelerde seçilen köylerde fiziki dijital merkezler kurarak çocuklar, gençler, kadınlar ve engelli bireyler başta olmak üzere kooperatifler, yerel üreticilerin de olduğu geniş bir kitleye yönelik kapasite geliştirme faaliyetleri sunuyor. Bu sayede Anadolu’nun yöresel ürünlerinin markalaşması, katma değerli yeni ürünlerin geliştirilmesi, yetiştirilen ürünlerin, zanaat eserlerinin ve el emeği ürünlerin, köyden doğrudan tüketici ile buluşmasına fırsat yaratılması, köylerin e-ticaretle ve e-ihracat ile dünyaya açılması, akıllı tarım modellemeleri ve akıllı tarım uygulamaları ile sürdürülebilir ve teknolojiye dayalı üretim kültürünün desteklenmesi, çocukların STEM eğitimleri, kodlama ve robotik atölyeleri ile dijital dünyaya hazırlanması hedefleniyor.

Böylece, kırsal alanlarda dijital değer zincirlerinin güçlendirilmesi ve kapsayıcı büyümenin hızlanması planlanıyor. Proje, Birleşmiş Milletler tarafından ortaya koyulan 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile tam bir uyum içerisinde yürütülüyor. 

 

Yarının Köyleri’nde bugüne dek neler yapıldı?

Trendyol’un 2022 yılında başlattığı Yarının Köyleri projesi, yereldeki teknolojik imkanları güçlendirme, üretimi artırma ve istihdamı teşvik etme amacı taşıyor. İlk fazında Adana, Diyarbakır ve İzmir’de üç pilot köy ile başlayan “Yarının Köyleri” projesinin ilk Dijital Merkezi, Aralık 2023’te Adana Kürkçüler’de açıldı. Merkez’de bugüne dek üreticilere yönelik dijital okuryazarlık, e-ticaret ve inovatif ürün geliştirme atölyeleri, çocuk ve gençlere yönelik STEM, kodlama, robotik ve 3D tasarım eğitimleri, çiftçilere ve tarım sektörüne yönelik dijital tarım uygulamalı eğitimleri gerçekleştirildi. Proje kapsamında Adana ve İzmir’de pilot köylerde dijital tarım ekipmanları kuruldu ve bu sayede zirai ilaç kullanımında şimdiden %25 düşüş, su ve akaryakıt kullanımında önemli ölçüde tasarruf sağlandı.

Geleceğe dair hedefler büyük

Trendyol ve UNDP iş birliğiyle yürütülen Yarının Köyleri projesinin geleceğe dair hedefleri büyük. Proje, köylerdeki insanların yaşam standartlarını yükseltmeyi ve ekonomilerini güçlendirmeyi amaçlıyor ve bu hedeflere ulaşmak için yapılan çalışmalar, projenin başarısını her geçen gün artırıyor. 

Yarının Köyleri Projesi ile Trendyol’un teknoloji, e-ticaret, pazarlama gibi alanlardaki yetkinlikleri ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)’nın kalkınma alanındaki saha tecrübesi köylere ulaştırılıyor. Trendyol, bu proje kapsamında 2028 yılı sonuna kadar toplam 10 köyde Dijital Merkezler kurmayı ve 1 milyon kişiye ulaşmayı planlıyor.

Projenin bir sonraki fazında, Yarının Köyleri’nde üretilen ürünlerin Trendyol’un e-ihracat yaptığı Azerbaycan, Körfez ülkeleri, Orta ve Doğu Avrupa pazarlarına da açılması hedefleniyor. 

Megastar Tarkan’ın rol aldığı Trendyol - Yarının Köyleri yeni reklam filmini izlemek için tıklayın

İlandır